Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hultman nobbade jättebud från Legolas – valde Valla

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Stefan Hultman. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Stefan Hultman lockades med erbjudande av spelbolaget Legolas.bet – men valde Solvalla och deras expertpanel på tisdagar i stället. Det kan Travronden avslöja.
– Jag bekräftar inte summan men kan säga att det var stora pengar det handlade om, säger Stefan Hultman.

Publicerad:

I går stod det klart att Stefan Hultman – som den senaste tiden synts i travets sändningar i TV och ATG-Live – blir en del av Solvallas expertpanel på tisdagar. Samtidigt lockades han av ett annat erbjudande. Uppgifter gör gällande att Legolas.bet var mycket intresserade av att knyta till sig Hultman.

"Ett väldigt fint erbjudande"

– Ja, det stämmer. Jag fick ett jätte-, jättebra erbjudande. Bra med pengar och en rolig uppgift. Vid två tillfällen tackade jag nej men skulle ha kommit med ett sista besked kring årsskiftet men det blev ju egentligen nu när Solvalla kom ut med nyheten.
Du funderade en del över erbjudandet?
– Ja, det var ett väldigt fint erbjudande med arbetsuppgifterna och så. Jag känner Oscar Croon sedan många år tillbaka och han har många pigga idéer.

"Läget är känsligt"

Just att det var Legolas fick honom att tänka lite extra.
– Läget är ju känsligt. Skulle jag ha valt att säga ja tror jag inte att mina möjligheter hade varit så stora att komma tillbaka och jobba med andra företag inom travbranschen. Samtidigt tror jag att omregleringen av spelmarknaden kommer att göra mycket gott, konkurrens behöver inte vara fel och Legolas har en vettig plan. Dock ska det sägas att jag inte har så stort politiskt intresse och att jag är godtrogen och lyssnar mest på den jag pratar med.

Omkring 100.000 kronor i månaden

Enligt uppgifter var erbjudandet från Legolas på omkring 100.000 kronor i månaden.
– Det var stora summor. Jag bekräftar inte den uppgiften men det var stora summor det handlade om. Jag skulle inte ha behövt fundera på ekonomin framöver i alla fall.

"Hedrande att få frågan om uppdraget"

Hur mycket ser du fram emot jobbet på Solvalla?
– Väldigt mycket faktiskt. Jag är ju uppväxt där, min pappa satt och spelade V5 och drack öl där Kongressen ligger. När jag var femton år började jag jobba på Solvalla…ja, det kändes hedrande att få frågan om uppdraget.

Stefan har dock lite kvar att lära, menar han.
– Anders Malmrot är ju en väldigt duktig och Mattias Spante är en oslipad diamant vad jag förstår. För mig är spelvärlden ny för mig, så jag lär mig nya saker hela tiden.
– Det ska bli väldigt roligt och jag tror och hoppas att Valla är på rätt spår med att få lite puls i restaurangen och så. Man måste försöka vända trenden – försöker man inte kommer man absolut inte att lyckas.

FAKTA

Legolas ursprung

Legolas är en litterär figur som förekommer i den engelske universitetsprofessorns J.R.R. Tolkiens trilogi om Härskarringen (Lord of the Rings) – vilken skrevs 1945. Legolas är en alv från Mörkmården, och var en av medlemmarna i Ringens brödraskap. Legolas är son till kung Thranduil och är därmed prins av Mörkmården. Han blev mycket god vän med dvärgen Gimli, son till Glóin, och människan Aragorn, son till Arathorn, Isildurs arvinge.

Källa: Wikipedia.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.