Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hur mår Maori Time?

Foto: Thomas Blomqvist
Maori Time tar det just nu ganska lugnt hos Stig H Johansson på Stora Alby. Foto: Thomas Blomqvist

Den australiska Elitloppshästen Maori Time har lite problem med klimatomställningarna och Stig H Johansson vill därför låta henne få lite mera tid innan det är aktuellt att starta igen.

Publicerad:

Elitloppet blev ingen höjdare för kretsen kring långväga gästen Maori Time. Först orsakade man en av omstarterna och sedan blev det en förödande startgalopp när väl försöket släpptes iväg. Enligt ATG X-labs mätinstrument gick hästen sedan 1.08,7 sista 1400, så det blev onekligen ändå en rejäl genomkörare.
– Hon fick gå tufft efter galoppen. Maori Time var inte så fin i pälsen när hon kom, utan det var snarare vinterpäls. Det tar sin tid för hennes kropp att förstå att vi faktiskt har sommar här i Sverige. Det här påverkar även hennes arbetskapacitet, varför jag inte vill stressa fram någon ny start inom kort, säger Stig H Johansson.

Så det är inte aktuellt med Norrbottens Stora Pris i Boden om två helger?
– Nej, det känns inte rätt, resan dit är ju dessutom väldigt lång.

Hur tränar hon för dagen?
– Maori Time har bara gått lugna jobb efter Elitloppet och får fortsätta med detta en vecka till.

Man hör på Stig H att han ändå gillar den här exotiska gästen på Stora Alby.
– Rent mentalt är det en fantastisk individ, som ändå klarat de stora omställningarna så pass bra.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.