Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hurricane Red visade klass

Foto: Stefan Uppström
Hurricane Red var först över mål i Pramms Memorial. Foto: Stefan Uppström

Hemmatränaren Lennart Reuterskiöld Jr sträckte näven mot skyn sedan hans fantastiske fux Hurricane Red hemfört årets upplaga av Pramms Memorial på Jägersro direkt i årsdebuten.
– Det ligger så otroligt mycket jobb bakom den här segern. Jag är oerhört stolt över hästen, min personal och inte minst jockeyn sade en märkbart tagen tränare efter loppet.

Publicerad:

Sexårige Hurricane Red (e.Hurricane Run) har vunnit sin årsdebut tre år i rad, men det har varit i enklare sammanhang. Det här året valde Lennart Reuterskiöld Jr överraskande en ”annan väg” inför Listedloppet Pramms Memorial.
– Jag var sugen på att gå på säkerhet och ge honom ett enkelt lopp inför Pramms i år också, men jag tänkte om, knöt näven i fickan och tränade bara på i stället för att starta. Att det gick som det gick är ett härligt kvitto på att vi gjorde rätt, kommenterade äldste broder Reuterskiöld.

Den irländske gästen Captain Joy var som väntat snabb från start och tog hand om ledningen, men i den positionen fick han sannerligen inte vara ifred. Norska gästen Dickie Dickens forcerades nämligen omedelbart fram utvändigt för att kort senare ta över spetsen. I samma ögonblick kom fjolårsvinnaren Silver Ocean upp utvändigt och då visste samtliga besökare på Malmöovalen att loppet skulle bli överpacat. Hurricane Red togs lugnt från start och placerades som näst sista häst – ungefär 900 meter från mål ryckte jockeyn lite lätt i högertygeln och avancerades fram genom fältet. In i sista sväng tog Captain Joy över fronten igen och såg stark ut, men kort senare var det tomt i tanken för den grå irländaren. Vid 400 meterspålen kopplade Silver Ocean grepp, men firma Jacob Johansen/Hurricane Red hade sannerligen inte gett upp hoppet. De sista 200 metrarna stred Niels Petersen-tränade Silver Ocean och Hurricane Red sida vid sida och det var först 50 meter från mål man kunde konstatera att segerbucklan i Pramms (samt en segercheck på 700 000 kronor) skulle få stanna kvar i Malmörejongen…
– Man måste bara älska den här hästen, han har ett hjärta av guld helt enkelt. Hurricane Red var trea i loppet som fyraåring och tvåa i fjol vid fem. Att vi i år får kliva högst upp på segerpodiet känns självklart grymt kul, kommenterade Lennart Reuterskiöld Jr som därmed fick sin andra inteckning i Jägersroklassikern över 1 730 meter (sadlade ju även ut danskfödde Peas And Carrots till vinst 2008).

 Vad väntar nu för Hurricane Red?
– Det är en lång säsong och det gäller att göra allt rätt. Nästa uppgift blir Pokallöb i Köpenhamn den femte juni – det lär inte bli stenhårt motstånd och säkert inget jättestort startfält. Sedan är det två veckor till Bro Premiären och Stockholm Stora Pris som han ju vann i fjol, avslutade Lennart Reuterskiöld Jr.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.