Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Huvudvärk efter olyckan

Foto: ALN
Magnus Kårvall var med i olyckan på Bergsåker på torsdagen. Foto: ALN

Elin Gustavsson slog omkull ordentligt i Bergsåkers bana i samband med olyckan i det sjunde loppet under torsdagsvällen.

Publicerad:

Elins sambo Ulf Ohlsson rapporterar att hon klarat sig utan allvarliga skador.
– Elin har jätteont i huvudet och nacken efter olyckan, men som tur är så hittade man inga frakturer på röntgen. Vi får hoppas att det inte blir några men med nacken framöver, säger sambon Ulf Ohlsson.

Magnus Kårvall klarade sig skapligt, men dras med smärtor i kroppen under fredagen.
– Efter omständigheterna mår jag bra och det var en skaplig smäll vi var med om igår. Det är axeln och bäckenet som gör ont idag. Det skiljer en halv decimeter i höjd på axlarna och ser man på filmen kan man konstatera att jag knäcker vagnen med bäckenet och höften, säger Magnus Kårvall.

Hann du reagera när olyckan inträfade?
– Jag hann tänka till precis innan jag for i backen. Jag hade precis ryckt tussarna på min häst och hon accelererade snabbt när jag plötsligt såg Hasse Lindgren stå i luften. Sedan minns jag inget förrän jag låg i banan och hämtade andan.

– Det här är sådant som kan hända och alla som jobbar med det här vet vilka krafter som verkar. Det här var en ren och skär olyckshändelse och jag tycker generellt att alla som kör lopp är duktiga och kör förhållandevis snyggt för det mesta, säger Magnus Kårvall, som studerat filmen från olyckan flera gånger.
– Och den landningen Elin Gustavsson gjorde alltså...det måste vara något av ”Catwoman” i henne, säger Magnus Kårvall.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.