Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"I kväll sticker jag ut hakan rejält"

Foto: ALN
From The Mine. Foto: ALN

Catarina Norqvist ger sin syn på den stora favoriten i V86-inledningen.

Publicerad:

1 From The Mine (V86-1) var jag ute och körde en sväng i gårkväll och det finns ingenting att klaga på - allt verkar precis som det ska. Han är jättestrulig i hagen och kör nästan egna intervaller vilket ofta leder till att han drar på sig någon sårskada eller liknande, men nu har alla förberedelser flutit väldigt bra. I senaste loppet blev det fel, kuskarna har alltid mitt fulla förtroende, men även de gör fel och senast blev det lite tokigt. I efterhand väljer jag att se det som att jag hade en häst med väldigt mycket krafter sparade i mål, vilket jag hoppas att vi får betalt för ikväll istället. I dag finns det i alla fall inga andra planer än att köra i ledningen och det ser inte heller ut som att någon annan i fältet ska kunna snuva honom på den. Senast gick han i jänkarvagn för första gången och den blir det ikväll igen eftersom han verkade trivas med att springa i den. Näst senast blev han väldigt het i loppet vilket gjorde att vi värmde och lät honom tävla med ett öppet huvudlag vilket fungerade precis som önskat. Jag tar med skygglappar, men sannolikt kommer han tävla med det öppna huvudlaget igen. När vi pratade inför senaste starten var jag inte helt säker på formen och vågade inte sticka ut hakan – det vågar jag däremot göra i dag! Med tanke på att han har läget, är på väg upp i form och var helt okörd senast, hade det inte varit schysst mot hästen att inte tro på honom. Så ja, i kväll sticker jag ut hakan rejält. Ibland är känslan inför ett lopp att ”om hästen får pengar, då är jag nöjd”, men så känner jag inte för starten ikväll utan jag tror jättemycket på honom, jag har en bra känsla för han borde vara svår att slå i dag. Utrustningen blir som senast med skor och jänkarvagn, sedan blir det som sagt högst sannolikt ett öppet huvudlag, säger Catarina Norqvist.

8 Coal Trader (V86-7) är på väg uppåt i form, men han har fått ett iskallt läge. Har vi maxad tur och flyt kan vi komma ner någonstans, men vi är helt beroende av de andra. Att han var ute över kort distans senast hoppas jag ska ha gett honom lite kvickhet i benen vilket kan göra att han hamnar bra på det initialt. Är han trea-fyra så är jag jättenöjd, men han är mest med som resesällskap till brorsan From The Mine. Det blir vanlig vagn, skor runt om och öppet huvudlag, precis som senast.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.