Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”I toppform är han inte att leka med”

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Foto: Maria Holmén/TR Bild

Conrad Lugauer blickar fram mot en spännande tid i Frankrike.
Med fixstjärnan Campo Bahia hoppas han nå Prix d’Amérique redan i vinter.
– Jag har inga krav på honom, men möjligheten finns att han slår alla redan i år, säger Conrad Lugauer.

Publicerad:

Campo Bahia (e. Muscle Hill) galopperade bort sig som favorit i Svenskt Travderby och efteråt visade det sig att fyraåringen inte var kurant den dagen. Nu har han repat mod och Conrad Lugauer har siktet inställt på Frankrike med sin superstjärna. Men först ska han slipa formen i Johan Jacobssons Minnes-
lopp på Jägersro den 23 november.

– Han kommer att starta där. Sedan blir det eventuellt ytterligar en start innan vi planerar att åka Frankrike. Klassen har han redan visat att han har. Det gäller att få honom i form och det går bara att spekulera än så länge. Jag behöver se hur han tävlar här hemma i Sverige först, säger Conrad Lugauer.

Start i Prix d'Amerique redan som femåring?

Står Campo Bahia att känna igen på Jägersro den 23 november är planen så gott som klar. Ett stort delmål är Critérium Continental på Vincennes den 22 december. Ett lopp öppet för fyraåriga hästar och med en direktplats till Prix d’Amérique.
– Jag är övertygad om att han kommer att trivas bra på banan i Paris. Han är en stor häst och en större bana skulle gynna honom. Sedan har han inte något intressant schema här hemma. Först och främst åker han ned för att acklimatisera sig mot de franska hästarna. Men han har visat sig så pass bra att det finns en möjlighet att han slår alla redan i år.

Levererar Campo Bahia det han kan är Lugauer inte främmande för att starta honom i Prix d’Amérique. Om det skulle bli aktuellt.
– Hittar han toppformen är han inte att leka med och Prix d’Amérique är den långsiktiga planen. Men först och främst vill jag se hur han trivs där nere och hur han hanterar alla nya saker. Men Prix d’Amérique är ett mål, så klart. Det vore kul att avsluta vintern med en start i det loppet. Fyraåringarna från Sverige håller riktigt hög klass. De räcker till i Prix d’Amérique redan i år.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.