Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Iina Aho flyttar hem: "Ska hjälpa pappa ett tag"

Foto: Mia Törnberg
Iina Aho. Foto: Mia Törnberg

Hallå där…
…Iina Aho som efter att ha arbetat i Frankrike ett knappt år är på väg hem till Sverige igen.

Publicerad:

– Ja, det stämmer. Jag sitter faktiskt i bilen nu.
Vad väntar härnäst?
– Pappa (Mikko Aho reds. anm.) bad mig att komma hem faktiskt. Han ska genomgå en mindre operation, det är inget allvarligt men kommer att behöva hjälp i stallet och då ville han att jag skulle komma hem. Efter ett år i Frankrike så kändes det ganska lagom.

"Ville bilda mig egen uppfattning"

Du har arbetat på ett kontroversiellt ställe i form av Philippe Billard.
– Ja, det kan man säga. Jag fick en fråga om att arbeta där och flera med finskt ursprung har arbetat och arbetar där så jag ville bilda mig en egen uppfattning, eftersom vi också haft häst i träning där. När jag fick löfte om att rida en del lopp vägde det över för mig. Jag vet att det pratats lite men inte så många som sagt något direkt till mig. 

Lärt sig franska

Har det varit en lärorik tid i Frankrike?
– Absolut. Inte allra minst språkmässigt, nu klarar jag mig på franska och man har fått se mycket. Att rida lopp under Prix d’Amérique-helgen var häftigt.
Finns det långsiktig plan på att stanna i Sverige nu?
– Nja, jag har ingen långsiktig plan. Jag vill så klart rida en del och det vore ju kul om pappa fick in fler hästar i träning så man kan jobba där också. Vi får se hur det blir framöver.

FAKTA

Ahos statistik i Frankrike

42 starter har resulterat i tre segrar, två andrapris och två tredjepris. Segrarna har kommit tidigare, åt Conrad Lugauer.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.