Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Imponerade stort i uttagning

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Foto: Maria Holmén/TR Bild

På Opland-Biri avgjordes uttagningarna till Prinsessa Märthas pokallopp för både hingstar/valacker och för ston. Mest imponerade ett sto.

Publicerad:

Geir Vegard Gundersen ser ut att ha en häst alldeles utöver det vanliga, i Muscle Hill-dottern Hillary B.R. I sitt uttagningslopp vann hon på nytt norskt rekord, efter resa i dödens. Körande Magnus Teien Gundersen var inte speciellt aktiv i sulkyn, men stoet stack ifrån de övriga och vann på tiden 1.13,2a/2.100 meter, tre tiondelar bättre än det tidigare rekordet som Valla d'Estino hade.
– Hillary B.R. är nog det värsta jag har kört, hon är fruktansvärt bra, sade Gundersen efteråt.

Och mer familjen Gundersen blev det i det andra försöket för stona. Blueridge Sun (e. Revenue) tog tidigt hand om ledningen och när man sedan fick bestämma tempot fullständigt trodde man att segern var som i en liten ask, men travet flöt inte hundraprocentigt och unge kusken fick visa upp sina körhänder för att få hästen först över mål i rätt gångart.
– Hon vann utan att vara på topp i dag. Till finalen kommer hon vara bättre, då vi kommer göra ett par korrigeringar, var Gundersens kommentar.

Hingstarnas försök vanns från spets

När det väl kom till herrarna visade sig Catherine's Chevy (e. Catherine's Cavalli) bara bäst i det första försöket. Eirik Höitomt satte hingsten tidigt i ledningen och sedan brisade man undan till enkel triumf. Tränar hästen, det gör Henry Rorgemoen. Catherine's Chevy startade i Treåringseliten på Solvalla under elitloppshelgen och slutade där tvåa bakom Svante Båths Global Withdrawal. Segertiden under söndagen skrevs till 1.14,6a/2.100 meter.

Spetsseger blev det även i den andra uttagningen. Frode Hamres Royal Muscle (e. Muscle Mass) är fortsatt obesegrad efter fyra starter. I samma försök slutade Marcus Lindgrens Stoletheshow tvåa från rygg på ledaren för körande Erlend Rennesvik. 1.15,1a/2.100 meter räckte för att vinna loppet.

Finalerna avgörs då Biri kör tävlingar 28 juli.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.