Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inbjudna till Finlandia Ajo

Foto: Suvi Hakkarainen/Hippos
Iikka Nurmonen och Erkki-Pekka Mäkinen med varsin inbjudan till Finlandia Ajo. Foto: Suvi Hakkarainen/Hippos

Efter onsdagens tävlingar på Vermo delade banans sportchef ut två biljetter. Såväl Next Direction som Graceful Swamp bjöds in till Finlandia Ajo.

Publicerad:

Next Direction kördes till ledningen av Iikka Nurmonen i onsdagens lopp i Helsingfors. Och vann sedan mycket enkelt efter en avslutning på 1.06,7 sista 400 meter. Segertiden skrevs till 1.12 blankt över engelska milen och efteråt fick hästen alltså en biljett till banans största lopp.
– Jag pratade med ägaren och tränaren, Timo Hulkkonen, och vi tackar ja, svarade Nurmonen på inbjudan.
– Startspår och positioner kommer avgöra hur långt framme vi är i Finlandia Ajo.

"Kan 1.09,5, men räcker det?"

Dödens sista varvet bekom inte Graceful Swamp i fyraåringens andra start för året. Erkki-Pekka Mäkinens ögonsten vann hur lätt som helst på 1.12,9 över full väg med Ari Moilanen i sulkyn.

Även den prestationen belönades med en inbjudan till Finlandia Ajo. Men här blev svaret kanske.
– Det är en dröm som blir sann att bli inbjuden. Men jag måste tänka på om vi går ut där eller i Glenn Kosmos Memorial för fyraåringar, sade Erkki-Pekka Mäkinen.
– Graceful Swamp kan springa 1.09,5 över kort distans. Men räcker det i Finlandia Ajo?

Sedan tidigare var fem andra hästar inbjudna till storloppet som körs på Vermo den 4 maj – Chief Orlando, Eridan, Pastore Bob, Readly Express och Top of the World.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.