Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inför Derbyt – Lugauer: "Kanske blir det barfota bak"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Conrad Lugauer. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Dags för Hugo Åbergs?
Termometern antyder det.
Kalendern visar Svenskt Travderby.
Derbytempen var avslappnad under lördagseftermiddagen.

Publicerad:

Även om V75-cirkusen tilldrar sig mest intresse finns nog morgondagen i kuskarnas tankar. Travronden tog flera av kuskarna på pulsen dagen före.

Lugauers duo

Conrad Lugauer har favoriten Campo Bahia:

– Han känns jättefin. Allt tyder på att han ska vara bättre nu. Det blir rycktussar den här gången. Taktiken? Med all respekt, det vill jag inte uttala mig om, säger han.

Dessutom tränar han Ferrari Sisu som vann sitt försök.

– Nu när det närmat sig tycker jag att han har fått lite med cred, för till en början kändes han lite bortglömd. Kanske blir det barfota bak nu och jag kan absolut se honom bland dem tre, han är bra!

"Campo ska vara favorit"

Erik Adielsson kör Attraversiamo som för några veckor sedan sågs som den tuffaste motståndaren.

– Campo Bahia ska vara favorit, han förtjänar favoritskapet. Attraversiamo kan utmana honom om han är på toppen men han har inte varit det senaste två starterna. Jag hoppas att han är där nu, säger han.

"Full spänst över mål"

Pasi Aikios Alone svarade för en ruskig avslutning till andraplatsen i sitt försök.

– Det är långsökt att tro att han ska vinna loppet även om han gick med full spänst över mål senast. Jag vill inte låsa mig vid någon taktik, för att det ska bli offensivt måste det gå långsamt och det känns inte så troligt, säger Örjan Kihlström.

Innerspår i sikte?

Johan Untersteiner skrällde stort med Roofie i försöket.

– För att vi ska få med så mycket pengar som möjligt krävs det, normalt sett, att gå på innerspår. Han kändes jättefin i torsdagens intervaller, säger han.

Gillar att slå ur underläge

Global Welcome, som vann sitt försök, snackas det inte så mycket om.

– Att slå ur underläge är lite skönt på ett sätt. Man vill ju ned i banan men Svante brukar inte prata så mycket taktik med mig. Campo är bästa hästen, han är inte bara en bra fyraåring, han kan bli en världsstjärna, men jag ser fram emot loppet, säger Ulf Ohlsson som kör den här gången.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.