Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inför V75: Helstängt med hål i – ligger ändå lågt

Foto: Lars Jakobsson/Kanal75
Oskar J Andersson. Foto: Lars Jakobsson/Kanal75

Stall Jörgen Westholm skickar fyra hästar till västkusten och Åbytravet under torsdagskvällen.
Störst förhoppningar finns på en nederländsk treåring.
– Lyckas jag hålla ut de betrodda utvändigt om mig tror jag absolut att vi kan vinna, säger Oskar J Andersson.

Publicerad:

Oskar J Andersson kör hälften av hästarna medan Kaj Widell hoppar upp bakom de andra två. Fyra starthästar på Åbytravet hör inte till vanligheterna för Westholm.
– Är det V75 får man passa på att resa lite, så är det ju, säger Oskar J Andersson.

"Viktig del i slutresultatet"

Han själv sitter upp bakom Hobby de L'iton i V75-2 som inledde karriären med tre raka segrar.
– Väldigt enkla segrar har det varit men senast var han lite seg. Det var en period då många av våra hästar var lite sämre. Han gick nyligen ett banjobb där allt var bra på 1.17/1600 meter. Tids nog får han visa om han är riktigt bra, han har bra kapacitet. 
Segerfeeling?
– Han är inte formtoppad men lyckas jag hålla ut de tuffa konkurrenterna utvändigt om oss så tror jag absolut han kan vinna. Det är nog en viktig del i slutresultatet. 

Nytt huvudlag

Bakom Luksom i V75-4 är inte förväntningarna lika höga.
– Nej, även om han gjorde det okej senast när han inte var riktigt kry. Jag tror han gör ett rätt så bra lopp men får vara nöjd om han kan vara trea-fyra. Nu blir det dock helstängt huvudlag med hål i, normalt går han med ett öppet.

"Bra för klassen"

Kaj Widells styrningar Nouvelle Avenue i V75-5 samt Alorac Mathbell i V75-7?
– Nouvelle är rätt så bra för klassen tycker jag. Hon svarade väldigt fint på rycktussarna senast då hon vann från dödens och det blir samma utrustning nu. Dessvärre är hon inte så snabb ut så läget känns sådär. 
– Alorac Mathbell vann V75-lopp på Åby för ett år sedan. Vi valde att ge honom en paus i höstas för att ladda batterierna och han har gått 1.17/1600 i banjobb på fint sätt för drygt två veckor sedan. Formen lär inte vara på topp men han gör alltid så gott han kan.

Vilka placeringar ska ni knipa i dag för att du ska vara nöjd?
– Nöjd...hm, det blir lite svävande. Skulle alla ta pengar och någon vara bland dem tre så är väl det okej även om vi givetvis hoppas få med någon seger och då är förväntningarna främst på Hobby de L'iton.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.