Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingbest tog hem klassikern

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Ingbest tog hem årets upplaga av Lars Laumbs pokal på Bjerke. Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

Norges mest elegante kallblodstravare spurtade hem klassiska Lars Laumbs pokal på Bjerke på lördagen. Ingbest serverades en perfekt resa av kusken Tom-Erik Solberg och tog en knapp, men säker seger med Frode Hamres häst.

Publicerad:

Högoddsaren Vesle Sjur bjöd på tuffast motstånd. Han fick luckan från tredje par invändigt på upploppet, men fick se sig besegrad med en hals. Myhreng Jerker och favoriten Kleppe Fanden gjorde loppet när de duellerade våldsamt på slutrundan och var också med i segerstriden fram till att 50 meter återstod. Vinnartiden för Ingbest skrevs till 1.24,7/2.660 meter med voltstart.
– Jag är väldigt nöjd, den här säsongen kan bli bra för hästen. Vi använde fjolåret till att bygga upp Ingbest. För att vinna i dag behövde vi en resa i ryggar och det lyckades jag med. Jag är väldigt nöjd med jobbet som Frode och Atle, sade Tom-Erik Solberg efteråt och åsyftade bröderna Hamre.

"Ett jättelopp"

– Vesle Sjur var en rolig häst att köra. På förhand trodde jag inte att vi skulle vara så nära som vi var, sade Dag-Sveinung Dalen om Vesle Sjur som var svenskregistrerad för tre år sedan.

– Kleppe Fanden travade ett jättelopp efter en utvändig resa merparten av distansen. Jag satsade på att trycka till tidigt på slutrundan – hästen är inte jättespeedig, men tål längre attacker, sammanfattade tränaren och kusken Kjetil Djöseland sin hästs insats.

Travkungen felade

För Tekno Odin blev det galopp, men han hade kunnat vinna uppgörelsen om han hade hållit sig på benen.
– Tekno Odin saknade lite form i dag, men var med när han felade. Hästen saknade bara lopp i kroppen, han kommer att få en bra säsong igen. Det mest betryggande är att hans skadade ben är hundraprocentigt igen. Jag ser ljust på det hela, sade den norske travkungens tränare Öystein Tjomsland.

– Jag trodde att vi skulle när vi kom till ledningen tidigt. På våren ska jag matcha honom mer i den norska eliten, sade Olav Mikkelborg som tränar och kör Myhreng Jerker.
– Men han är ingen sprinter, vi håller oss borta från de loppen även under 2018.

"Min största seger"

Renate Aarlie, tränare vid Drammens travbana som ska läggas ned, hade Patrimoney (e. Revenue) till start i Johan Widdings minne, säsongens första storlopp för de norskfödda fyraåringarna. Efter en resa i ledarens rygg kopplade hästen greppet på upploppet.
– Det här är karriärens största triumf för min del. Jag har gjort allt själv med Patrimoney, sade Aarlie efteråt.
– Vi fick ett fint lopp, men hästen var bra, menade kusken Dag-Sveinung Dalen. 

Såväl Dalen som Aarlie tillhör den nya travgenerationen i Norge. Båda har uppvisat en solid utveckling och fortsätter att driva travsporten i landet framåt. Patrimoney segertid var 1.16,1/2.140 meter med voltstart.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.