Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen dispens för oregistrerat banspel

Foto: ANNA GERDMARKER/TR BILD
Foto: ANNA GERDMARKER/TR BILD

Lotteriinspektionen gav tummen ner och nu har ATG och Svensk Travsport en tuff nöt att knäcka.

Publicerad:

Via ett pressmeddelande skriver ST i dag att Lotteriinspektionen lämnat ett negativt besked gällande dispens för oregistrerat spel vid banorna. Det här innebär att utrustningen som finns utplacerad på banorna i dag måste bytas ut. Det innebär också att alla banbesökare kommer bli tvungna att registrera och identifiera sig i samband med allt spel även på banorna.

"Låg i farans riktning"

– Det låg i farans riktning att det inte skulle utfärdas någon dispens för identifierat spel på de äldre banterminalerna. Det är beklagligt på många sätt, men nu är det som det är. Vi vet att ATG har förberett sig på ett eventuellt negativt besked under hösten med flera parallella spår för att lösa den situation som nu kommer, säger Ulf Hörnberg, tf vd på Svensk Travsport.

– Alla lösningar är ännu inte på plats. Vad jag kan säga är att vi har en dialog med ATG och vi vet att det pågår ett intensivt arbeta hos dem för att alla besökare ska kunna fortsätta spela på ett smidigt sätt, fortsätter Ulf Hörnberg.

"Oerhört olyckligt"

Än mer besvärligt blir det i samband med större tävlingsdagar då utländska besökare inte kommer att vara något undantag.
– Elitloppet på Solvalla, som arrangeras den sista helgen i maj, är ett av Sveriges största event och har tusentals utländska besökare. Lotteriinspektionens beslut var oerhört olyckligt men vi kommer göra allt vi kan för att tillsammans med ATG skapa en så smidig och bra lösning för våra internationella gäster som möjligt, säger Jörgen Forsberg, vd på Solvalla, i pressmeddelandet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.