Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen lycka för Walmann

Foto: Simon Hagen/stalltz.se
Resolve vann försök i Maple Leaf Trot i natt för Åke Svanstedt. Foto: Simon Hagen/stalltz.se

Roger Walmanns duo D'One och Magic Tonight lyckades inte kvala in till Maple Leaf Trot (C$40.000) på Mohawk Raceway i natt utan istället klev Åke Svanstedt fram och vann med Hans Enggrens Resolve.

Publicerad:

Vid ingången till första sväng kunde Resolve (e. Muscle Hill-Anikawiesahalee) ta hand om kommandot från Intimidate, medan D'One var placerad i fjärde inner. Marcus Johansson lämnade den positionen med favoritspelade D'One efter 550 meter, men 50 meter senare slog hon på en galopp och var ute ur leken.

Väl i ledningen kunde Åke Svanstedt bestämma farten med Resolve och på upploppet kunde han försvinna ifrån med drygt tre längder på 1.10,1. Resolve var inte anmäld till Maple Leaf Trot från början utan Hans Enggren valde att köpa in sig i loppet för 45.000 kanadensiska dollar.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/LbJfoSbJFgY" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>I det andra försöket var Natural Herbie (e. Here Comes Herbie-Ljanearl) starkast i spurten för Verlin Yoder på 1.10,1. Duon hade inget bra slagläge – satt som femma på innerspår – innan han gick ut i dödens 600 kvar. Över upploppet bet det bäst för den femårige valacken och kort före mål kunde han koppla greppet på Bee A Magician (e. Kadabra) och Brian Sears.

Den sistnämnda fick en perfekt resa i vinnarhålet sedan Brian Sears valt att lämna över ledningen till Jl Cruze och John Campbell efter 700 meter. Jl Cruze e. Crazed) var helt utan tryck som femma på 1.10,6.

Roger Walmanns Magic Tonight klarade inte av att ta sig vidare till final trots att han fick en smygresa i tredje respektive fjärde inner. På upploppet var han akterseglad med åtta längder på 1.11,1 som oplacerad.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/Eahd9rLO3SA" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>Finalen i Maple Leaf Trot (C$680.000) hålls nästa lördag på Mohawk Raceway.

Maple Leaf Trot (C$680.000)
1.609 meter, autostart.


1. Resolve (Åke Svanstedt)
2. Bee A Magician
3. Natural Herbie
4. Flanagan Memory
5. Lindys Tru Grit
6. JL Cruze
7. Daylon Magician
8. Whiskey Tax
9. Intimidate
10. Obrigado

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.