Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen medvind i år

Foto: HANOLD/ALN
Chase Dreamcatcher jagar årets första seger. Foto: HANOLD/ALN

Solvallatränaren Jan Raumer åker till Visby med en häst idag och hoppas på att få lite vind i seglen på Gotland då Chase Dreamcatcher jagar årets första seger.

Publicerad:

Sjuårige Chase Dreamcatcher har radat upp fina tider i år, men har inte fått sätta nosen först över mållinjen hittills i år.

– Nä, det har inte varit någon medvind i år för honom. Senast på Solvalla blev han störd av en häst som körde rakt ut på honom och sedan gjorde han ett bra lopp. Jag tror att han ska fortsätta hålla sin fina form, berättar Jan Raumer precis när han har kommit fram till Skrubbs.

Vad tycker du om förutsättningarna inför dagens lopp?

– Det har regnat mycket, men nu är det fint väder och det kommer nog att torka upp. Det är en fördel för honom för han missgynnas av kladdiga banor. Han är bäst på kortspeed, men vi får nog köra till innan King Tilly och Zapdos Håjt kommer för annars blir det nog långt fram.

Vad tror du om chanserna idag?

– Jag tycker inte att han ska vara borta och med lite klaff på det ska han sluta långt framme, avslutar Jan Raumer.

FAKTA

Visbytravet

Visbytravet
621 91 Visby
0498-20 28 60
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 19,1 m
Bredd 1640: 20,3 m
Upploppets längd: 156 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.