Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen Peter på B.B.S.Sugarlight

Foto: HANOLD/ALN
B.B.S.Sugarlight körs av Johan Untersteiner i VM-loppet 10 oktober. Foto: HANOLD/ALN

Den 10 oktober körs Yonkers International Trot och tidigare i veckan blev det klart att norsktränade B.B.S.Sugarlight är en av de tio hästarna som kommer med i loppet. Nu är det klart att det inte blir den ordinarie körsvennen Peter Untersteiner, skriver norska Rikstoto.

Publicerad:

Peter Untersteiner är upptagen med SM-helgen på Åby den 10 oktober och väljer därför stå över styrningen i Yonkers International Trot med B.B.S.Sugarlight. Istället kommer Johan Untersteiner att köra den svenskfödde sexåringen.

– Peter och jag har diskuterat kusk i VM-loppet och planen var att han skulle köra. Men han är upptagen med Svenskt Mästerskap samma dag och då har vi tillsammans med bestämt att Johan övertar styrningen. Han känner B.B.S.Sugarlight från segern i Anders Jahres Löp på Jarlsberg ifjol och Steinlagers Äreslöp på Momarken i mars och han känner bättre till de amerikanska kuskarna och hästarna. Vi tycker det var ett naturligt val, säger Fredrik Solberg till Equus.

Igår var B.B.S.Sugarlight till veterinären.

– Hästen var öm i några leder och blev behandlad i knäna och kotor. Nu ska han få några lugna dagar och sedan börjar vi uppladdningen till VM. Hästen är fortsatt i form och det glädjer mig att visa upp honom i USA, fortsätter Fredrik Solberg.

Klara hästar för VM-loppet:
Creatine – USA
On Track Piraten – Sverige
Timoko – Frankrike
Oasis Bi – Sverige/Italien
Rod Stewart – Italien
Bee A Magician – Kanada
Seabiscuit – Finland
B.B.S.Sugarlight – Norge/Sverige
Papagayo E. – Norge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.