Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen start för Delicious

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Det blir ingen start i Prix du Bourbonnais för Deliciös U.S. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Daniel Redéns stjärnsto Delicious U.S. är anmäld till det franska storloppet Prix du Bourbonnais på söndag. Men hästen kommer inte att finnas med i den slutgiltliga startlistan.

Publicerad:

Det har varit ett brokigt år för Delicious U.S. Stoet missade Elitloppet och har haft fortsatta problem med magsmärtor även under hösten. Många har hoppats att världsrekordhållaren ska komma i form till sista helgen i januari när det franska styrkeprovet Prix d'Amérique körs på Vincennes och därför fick nog många upp hoppet ordentligt när hennes namn dök upp i anmälningslistorna till Prix du Bourbonnais på söndag.

Nu lämnar dock Daniel Redén uppgifter om att hästen inte kommer att starta i loppet där de tre främsta får en direktbiljett till Prix d'Amérique.
– Det var falskt alarm. Hon kommer att tas bort ur loppet. – Delicious har fått tagit det ganska piano nu, jag har gett henne lite tid. Frankrike ser ganska långt borta ut just nu, för att vara ärlig. Jag ligger ganska lågt och hon får, precis som alltid, ta den tid hon behöver själv. Hon mår i alla fall jättebra för dagen. Hon joggar för fullt och lite lättare snabbjobb, men inget mer än så. Call Me Keeper kommer att starta, inte Propulsion, han kommer få träna på här i några veckor, säger Daniel Redén till Trav 365.

Prix du Bourbonnais (€120.000) - anmälda hästar
2.700 meter
1. Calita Wood
2. Tony Gio
3. Vaisman
4. Ursa Major
5. Mellby Viking (Timo Nurmos tränare)
6. Baltic Charm
7. Oibambam Effe
8. Call Me Keeper (Daniel Redén)
9. Ulka des Champs
10. Alienor de Godrel
11. Black D'avril
12. Delicious U.S. (Daniel Redén)
13. Viking de Val
14. Tagada Tagada
15. Propulsion (Daniel Redén)
16. Trebol
17. Bolero Love
18. Belina Josselyn
19. Moving On
20. Lionel
21. Amiral Sacha
22. Princess Grif
23. Anna Mix
24. Bird Parker
25. Voltigeur de Myrt
26. Tiego D'Etang
27. Bold Eagle
28. Timoko

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.