Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen start för Månprinsen i Sverige

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
AnnaMaria Öberg meddelar att Månprinsen A.M. inte kommer starta i Sverige under första halvåret 2016. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Månprinsen A.M. kommer inte att starta i Sverige förrän efter den 1 juli nästa år. Däremot kommer hästen att tävla på norska travbanor berättar hästen ägare AnnaMaria Öberg. Därmed blir det ingen start i Elitkampen på Solvalla.

Publicerad:

Detta skriver Östersundpostens nättidning idag. Anledningen till att Månprinsen A.M. inte kommer att starta på svenska banor under de första sex månaderna nästa år är att AnnaMaria Öberg har tillträdesförbud på samtliga svenska travbanor till och med den 30 juni nästa år. Detta efter att hon i samband med lunchtävlingar på Dannero i september rusade in på banan och handgripligen givit sig på amatören Thomas Andermyr.
– Månprinsen A.M. kommer bara att starta i Norge som en konsekvens efter det som har hänt. Gunnar Melander har planerat tre lopp med honom på Bjerke. Bland annat Jacob Meyers Memorial. Det är ett lopp som jag drömt om att få vinna. Det är helt och hållet Gunnar som bestämmer matchningen och Månprinsen har ju också två delägare till som är med på upplägget, säger AnnaMaria Öberg till op.se.
Till Östersundsposten kommenterar hon även incidenten på Dannero.
– Det är det mest korkade som jag någonsin har gjort. Jag gjorde bort mig totalt både där och dagarna efter, säger AnnaMaria Öberg som blivit hotad på telefon.
– De anonyma samtalen var nog det jobbigaste under den här tiden. Någon ringde och sa "det här ska du få betala för!" Då slutade jag helt att svara i telefonen. Alla kan göra bort sig utan att man ska behöva prata om det hela tiden. Det här är det sista jag säger när det gäller den där händelsen. Nu sätter jag punkt, säger AnnaMaria Öberg till Östersundsposten.
Här kan du lösa hela intervjuen med AnnaMaria Öberg.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.