Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen toppform på Henna

Foto: mia Törnberg/Travronden
Foto: mia Törnberg/Travronden

Mantorptränaren Oskar Svanberg selar ut två hästar på kvällens V86-omgång i Kalmar. Bland annat stallets stjärna Usain Henna över favoritdistansen tre kilometer.

Publicerad:

Oskar Svanberg kör två egentränade hästar på kvällens V64-omgång. Det handlar om snabbstartade Gunnar Magnificent (V64-1) och Usain Henna (V64-3).

Gunnar Magnificent:
– hade massor av krafter kvar senast. Vi sprang in i ledaren och han rekordsänkte med en sekund trots att det var gott om krafter kvar. Han var väldigt positiv i den starten.

Hur ser du på dagens uppgift?
– Jag vet inte riktigt. Jag noterade att det var många talangfulla med i loppet, men det känns som att han är det också. Han har tagit ledningen från de flesta utgångslägen, men denna gång går han ut i mycket högre klass. Men med det vill jag inte säga att jag inte väljer att köra i ledningen om jag kommer dit.

Blir det några ändringar?
– Nej, han kommer att gå utan käk och barfota runt om precis som han gjorde senast.

I ett stayerlopp över 3.140 meter plockar Oskar Svanberg också ut sin stjärnhäst Usain Henna.
– Jag ska inte säga att jag var besviken senast, men jag var inte överväldigad heller. Det som var negativt den gången var att han hängde lite mycket töm, men det är någonting vi kommit till rätta med tror jag. Han kommer inte att vara i toppform, men snäppet under vad han presterade under Olympiatravshelgen. Vi kör honom med optimal utrustning.

Han har varit borta i tre månader inför senast, varför?
– Det blev ett konstigt lopp för honom i Harpers, det var inte riktigt samma häst som jag väntat mig. Han fick en kort vila efter det och sedan ville jag testa ett nytt upplägg i träningen för honom. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.