Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingerstad fick Helen Anns pris

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Camilla Ingerstad fick Helen Anns pris. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Hästgalan har inletts på Stockholm Waterfront Congress Centre och innan förrätten serverades till gästerna delades de första priserna ut. Bland priserna som har delats ut var Helen Anns pris som gick till skrällen Camilla Ingerstad.

Publicerad:

Feststämningen har börjat infinna sig på Hästgalan och inför stora applåder fick ponnykusken Camilla Ingerstad mottaga det eleganta halssmycket som Helen Ann Johansson delade ut på scenen.

– Jag var inte alls beredd på det här, jag var bara jätteglad att bli inbjuden och få sitta här och applådera alla vinnare, sa en rörd Camilla Ingerstad.

Camilla Ingerstad hade ett lysande år och vann Lilla Elitloppet och SM med Thyra Tyrann och körde världsrekord med Tuffing,

Tidigare under kvällen hade Årets Tvååring och Årets Treåring delats ut. Bland tvååringarna tog Mister J.P. titeln med en förkrossande majoritet av rösterna (97 procent). Björn Goops obesegrade adept vann bland annat Svensk Uppfödningslöpning och Breeders Course och sprang in 1,9 miljoner kronor på sex starter.

– Mister J.P. är en liten buse hemma. Han har försökt och vända och kasta ur mig, men på banan sköter han sig exemplarisk, sa Björn Goop vid prisutdelningen.

Bland treåringarna var det lite jämnare, men inte mycket. Där stod det på förhand mellan Catarina Lundströms Al Dente, som dominerade stort i början av säsongen och vann båda E3-finalerna och Kriterievinnaren Je t’Aime Express, som även var trea i säsongens sista storlopp för treåringarna, Breeder Crown, blev det en utklassningsseger för Al Dente. Han fick hela 78 procent av rösterna.

– Han hade en dålig dag på Kriteriet och tappade helt enkelt formen. Nu går han tuff vinterträning och vi kör i backen för fullt med honom, sa Catarina Lundström.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.