Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Inget annat val"

Foto: HANOLD/ALN
Stefan Melander. Foto: HANOLD/ALN

Stefan Melander ska sälja fyra hästar, varav två miljonärer, när Arqana Trot håller mixedauktion den 14 juni i Cabourg.

Publicerad:

– Nu är det dags att börja sälja ut på allvar. Det går inte att få någon ekonomi längre i Sverige med de prissummor som erbjuds och därför har jag inget annat val än att dra ner på antalet hästar i stallet, säger Stefan Melander.

Totalt bjuds det ut 120 hästar på Vente d'Ete och bland säljarna finns Stefan Melander. Den mest namnkunnige i hans kvartett är Increased Workload (e. Scarlet Knight-My Darling), 1.10,4ak/3.104.091 kr, som bland annat slutat tvåa i Campionato Europeo, varit trea i såväl Svenskt Travderbyt som Sprintermästaren och fyra i Svenskt Travkriterium.

Gross Weight (e. Scarlet Knight-Elma Jet), 1.11,0ak/1.032.054 kr, har också fina unghästmerier. Han slutade tvåa i långa E3-finalen och vann försök till Svenskt Travkriterium.

Franskfödde Apollon du Corta (e. Ganymede-Houbille d'Ombree), 1.13,2am/962.831 kr, går också under klubban och det gör även Pine Cool (e. Pine Chip-Lindy's Cool), 1.11,3ak*/849.000 kr. Här hittar Ni auktionskatalogen.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.