Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inget bidrag från Legolas?

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Rune Andersson, mannen bakom Legolas, har stött på ett litet bekymmer. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Rune Anderssons Maltabaserade spelbolag Legolas har som tanke att ge tillbaka till hästbranschen.
Något avtal kring ämnet har däremot inte Svensk Travsport velat skriva under.

Publicerad:

Det är Dagens Industri som kom med nyheten under gårdagen. Rune Andersson har hela tiden varit tydlig med att det Maltabaserade bolaget ska kunna generera mer pengar per omsatt krona till svensk travsport kontra ATG.
– För mig är hela tanken bakom spelsajten att ge tillbaka till hästbranschen. Tack vare den lägre skatten har vi utrymme för högre ersättning till sporten och vi kan ändå dela ut mer till spelarna och få mer vinst till bolaget, säger Rune Andersson till DI.
Något avtal med Svensk Travsport har däremot inte tecknats.
– Förhandlingarna har strandat kan man säga. Det är en märklig situation att vi erbjuder pengar men inte får till ett avtal. Om det inte löser sig, som jag hoppas, får vi fondera pengarna så länge, fortsätter Andersson.
När Dagens Industri försöker få en kommentar från Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg i frågan lägger han locket på.
– Det går inte att kommentera i nuläget. Det är väldigt abstrakt, säger Lindberg. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.