Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inget blågult guld

Foto: HANOLD/ALN
Jennifer knep bronset. Foto: HANOLD/ALN

I dagarna två har Nordiskt Mästerskap i monté och för amatörer körts i Sverige och vinnarna kommer från Danmark och Finland.

Publicerad:

Tävlingarna började på Axevalla i tisdags och igår avslutades mästerskapet på Åby. Det kördes ett heat i montéklassen på Åby och där gick vinsten till Tiptoe och Susanne Klemola och det räckte totalt till en andraplats. Guldet gick till danska Sabine Gammelgård trots att hon slutade oplacerad i det sista försöket. Jennifer Persson slutade fyra på Sing Of Mars och knep bronset totalt.


Det kördes två försök i Nordisk Mästerskap för amatörer och de vanns av Janne Räisänen (Moon T.Frecia) och Dan-Åke Olsson (Mad Lee). Trots Kalmarkuskens heatvinst nådde han inte hela vägen till pallen i NM. Totalsegrare blev finske Janne Lukkari efter två andraplatser samt en femteplacering.

Nordiskt Mästerskap - monté

Ryttare - Land - Poäng
1. Sabine Gammelgård - Danmark - 27
2. Susanne Klemola - Finland - 26
3. Jennifer Persson - Sverige - 25

Nordiskt Mästerskap - amatörer

Kusk - Land - Poäng
1. Janne Lukkari - Finland - 30
2. Janne Räisänen - Finland - 27
3. Per Juul - Danmark - 26

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.