Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inget Derby för Jansson – tävlade i Italien

Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD

När Travsveriges blickar var riktade mot Jägersro körde Torbjörn Jansson lopp i Treviso, Italien. – Det var mycket folk i alla fall, säger Jansson.

Publicerad:

För Torbjörn Janssons del blev det inga större sportsliga framgångar när den internationella kuskmatchen avslutades i Treviso under söndagen. I startfältet fanns kuskar som Pierre Vercruysse, Giampaolo Minnucci och Christophe Martens.
– Det har väl inte gått något bra. Jag har ett fjärdepris som bäst och sedan var det några galopper bland annat, säger Jansson via telefon från Italien.
Kusken var inte allt för nedslagen av de uteblivna framgångarna under helgen. 
– Vi har haft väldigt trevliga dagar här och vi har blivit mottagna fantastiskt.
Var det något som var särskilt trevligt?
– Vi var i Venedig hela lördagen och åkte runt bland öarna där och passade på att vara lite kulturella för en gångs skull.
I tävlingen körde kuskarna in poäng till tre olika lag, ett europeiskt, ett italienskt och ett franskt. Janssons lagmedlemmar var Christophe Martens och Gabriel Angel Pou Pou. Segern gick till det italienska laget, det europeiska blev tvåa och fransmännen fick nöja sig med en tredjeplats.
– Det var väldigt mycket folk i dag. Jag har inga siffror, men det är en stor och fin 1000-metersbana med galoppbanor utvändigt om travbanan.
Har du haft någon koll på vad som har hänt i Sverige under tiden?
– Jag har ju naturligtvis följt resultaten mellan mina lopp, men jag har inte sett några lopp. Jag noterade i alla fall att det var tre med samma tid i Derbyt, så det borde ju ha varit spännande. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.