Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inget Frankrike för Papagayo E.

Foto: JEANNIE KARLSSON
Papagayo E. är skadad och åker hem från Franrkike. Foto: JEANNIE KARLSSON

Världsmästaren Papagayo E. har blivit skadad. Därmed åker den norske topphästen hem från Frankrike och missar inplanerade storlopp.

Publicerad:

Papagayo E. som vann VM-loppet i USA i höstas för Ulf Ohlsson har skadat sig nere i Frankrike. Detta efter ett lättare träningspass på Grosbois under onsdagen.
– Papagayo E. slog upp en hovspricka på sin vänstra framhov. Han ömmar ganska mycket upp mot kronranden och vi beslutade igår kväll att han reser hem så fort som möjligt, säger tränaren Jan Kristian Waaler till Trav og Galopp-Nytt.

Papagayo E. var tänkt att starta i Prix de Luxembourg den 30 januari och Prix de France den 14 februari. Något som alltså inte ser ut att bli av.
– Uppladdningen blir helt fel. Vi hade samma problem innan Mastersfinalen i Mons i höstas, då på det andra benet. Då valde vi att starta ändå och då var inte hästen på topp. Det kommer många lopp framöver och de här två loppen var inte säsongens viktigaste. Det är djur vi håller på med och inte maskiner. Saker kan hända och vi måste bara ta hänsyn till det, avslutar Jan Kristian Waaler.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.