Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Inken” fortsätter vinna

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Digital Ink vann Gävle Stora Pris. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Dagens gulddivisionen blev precis det sömnpillret som många hade räknat med. Favoriten Digital Ink kunde köra till ledningen och sedan var loppet i princip över.

Publicerad:

Örjan Kihlström tog det väldigt lugnt från start med Stefan Melanders Digital Ink från start och sladdade i kön, medan andrahandsfavoriten Amaru Boko kunde köra sig till ledningen. Efter ett halvvarv drog Robert Bergh tvärstopp i ledningen och tempot var nere i 1.22-1.23 och då valde Örjan att avancera.

Efter ett varv kunde Digital Ink överta ledningen och sedan ökade han tempot successivt under vägen. In på upploppet gick han undan till enkel seger och vann åkandes på 1.15,5a/3.140 meter.

– Hästen har varit fin på slutet och det är en riktig kanonhäst när han fungerar, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln efter att vunnit Gävle Stora Pris för femte gången.

Där bakom spurtade Rocky Winner bra till andraplatsen, medan Candor Hall blev trea efter att kört fram i dödens. Amaru Boko var blek och tappade till fjärdeplatsen över upploppet.

För Digital Ink var det här tredje raka gulddivisionssegern i år och totalt har han fem raka segrar i V75’s högsta klass.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.