Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Inken” lekte sig runt

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Digital Ink tog sin sjunde raka guldseger och blev även inbjuden till Elitloppet. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Stefan Melanders Digital Ink tackade för en stenhård öppning i Triton Sunds lopp (V75-3) och utklassade de övriga efter en mäktig avslutning. Och givetvis fick även ”Inken” en Elitloppsinbjudan.

Publicerad:

Det krävdes en 1.07-öppning innan Västerboonthenews kunde överta ledningen från Dreams Take Time. Örjan kunde sedan relativt enkelt köra sig fram i dödens varvet från mål.
– I dag kändes han faktiskt grym och bara joggade ifrån de övriga. Tanken var att sätta mig lugn i dödens, men Digital Ink bara ökade stegen och plötslig var vi i ledningen och långt före övriga, sade Örjan Kihlström i TV 12.
”Inken” såg mäktig ut då han bara lekte sig fram över Solvallas upplopp, långt före övriga. Skrällen Obi Wan var närmast sörjande. I vinnarcirkeln fick Catarina Lundström en inbjudan till Elitloppet. Digital Ink var tvåa i försöket förra året för att sedan galoppera bort sig i finalen. Hur går det i år?
– Det känns underbart att få en inbjudan och om vi nu ska vara med är det förstås fint att få inbjudan tidigt så att vi kan planera på ett bra sätt. Inken har i vilket fall som helst gjort det fantastiskt bra i år. Sju raka guldsegrar är verkligen inte dåligt, påpekade ”Cattis”.

Digital Ink segrade på 1.11,4a/2.140 meter, två tiondelar sämre än Mavens notering.

Det blev en rejäl skräll i klass II-finalen, då Johnny Takter satte dit Lars I Nilsson-tränade Flex Lane från fjärde par utvändigt. Johnny följde med Fossens Bonus i tredjespår på sista bortre långsidan och över upploppet var det spel mot ett mål. Ledande Il Sånna låg på alldeles för mycket. Flex Lane tävlade barfota runt om och dessutom med skygglappar.
– Jag har nog aldrig tidigare känt hästen så rytmisk och fin, berömde Johnny, som vann på 1.12,9a/2.140 meter.

Det fortsatte att skrälla även i finalen av Diamantstoet (V75-5). Här var det Peter Untersteiner som från femte par utvändigt hade den bästa spurtkrutet bakom Felicia V.E.
– Hon har haft form länge och jag har sagt att hästen kommer att vinna vilken lördag som helst. Och i dag var det lördag och tacksamt nog dessutom dubbelt betalt, sade Peter.

Lars Friberg-tränade Mind Your Face kunde överta ledningen varvet från mål i silverfinalen (V75-6) för Erik Adielsson. Detta sedan Maffioso Face hade inlett första varvet på snabba 1.11,6. Zonguldak galopperade i dödens i sista kurvan, men hade ingen segerchans i det läget. On Hold spurtade fullt godkänt från fjärde par ytter, men det räckte inte till mer än en tredjeplats (Falcon Håleryd tvåa från tredje utvändigt). Mind Your Face höll farten berömvärt och segern var aldrig i fara. Sexåringen hade fyra V75-segrar sedan tidigare, men det här var första fullträffen i en final.
– Så det här känns lite som pricken över i:et. Hästen höll på att dö för några år sedan och vi har också plockat bort någon lös benbit och haft annat trassel. Så det här kändes verkligen skönt, sade Lars Friberg i TV 12.

Daniel Redéns Rocket Zet motsvarade favoritskapet i det avslutande bronsförsöket för Björn Goop. Det blev tidig ledning och det var bara Djali Boko som kunde komma i skaplig närhet sista biten.
– Vi hade siktat på det här loppet och bland annat sparat ut hovarna. Så nu kunde Rocket tävla barfota runt om för första gången på länge och det var kul att han lyckades fullt ut då det varit lite stolpe ut för stallet i övrigt under dagen. Jag har ju också matchat honom tufft och nu då det var normal klass fungerade allt perfekt, sade Daniel Redén i TV 12.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.