Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inställt p.g.a. vårvärme

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Det blir inga lopp ikväll i Skellefteå på grund av att banan inte är i tävlingsmässigt skick. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Skelleftetravet skulle haft årspremiär ikväll, den 25 februari. Men det blir inställt på grund av intensiv vårsol och vårvärme.

Publicerad:

- Den här årstiden är man rädd att behöva ställa in för att det blir 25 minusgrader. Men nu får vi istället lysa av kvällens tävlingar för att det är för varmt, säger Birgitta Lindberg på Skelleftetravets sekretariat.

Det milda vintervädret har gått hårt åt Skelleftetravets isbana och banan stängdes igår för träning för att eventuellt kvällens tävlingar skulle kunna räddsa . Men det har idag fortsatt att vara duktigt med plusgrader även på dessa nordliga breddgrader och på speciellt bortre långsidan håller inte isbanan för att tävla på.

- Det finns inte ens hopp om att det ska bli kallare framåt kvällen vilket skulle kunnat vara räddningen. Beslutet att avlysa kvällens tävlingar har fattats nu i god mitt på dagen, så att de som skulle rest hit med sina hästar hinner få reda på det i så god att de inte i onödan ger sig iväg hemifrån, säger Birgitta Lindberg.

Nio lopp stod på programmet ikväll. Nu siktar man istället på att köra dessa på torsdag kväll istället. Det finns ingen saxbana i tävlingskalendern på torsdag (då Östersund har V64) och nu provar man alltså att flytta tävlingsdagen två dagar. Så har man redan gjort i Halmstad en gång denna vinter, då man grund av svåra väderförhållanden valde att köra en måndagskvälls-omgång mot V86 på Solvalla två dagar senare.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.