Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Inte instängd igen”

Foto: MARIA HOLMÉN/Travronden
Robin Bakker och Paul Hagoort. Foto: MARIA HOLMÉN/Travronden

Femårige Robert Bi debuterade mot den äldre eliten med att sitta fast som fyra i Prix de l´Atlantique på Enghien. Idag i Copenhagen Cup hoppas tränaren Paul Hagoort att hans häst ska ta nästa steg på utbildnings- och utvecklingsstegen mot att etablera sig i Europatoppen.

Publicerad:

- Det innebär att jag hoppas att Robert Bi inte ska sitta fast igen, utan att han ska få chansen. Slutar han topp-tre är jag nöjd, säger Paul.

I ett stort reportage i fredagsutgåvan av Travronden (nummer 36) berättade Hagoort om hur Grand Prix de l´U.E.T-vinnaren Robert Bi genomfört sin fyraåringssäsong med halsproblem och att det till och med var riktigt illa när han avslutade året med att vinna storloppet på Mauquenchy-banan i Frankrike. En operation av stämbanden verkar ha gjort susen och efter mycket övertygande träningsrundor och årsdebut i enkelt sällskap hemma på Wolvega-banan tog Hagoort sikte mot storloppet Prix de l´Atlantique på Enghien.

Där startade Robert Bi bra till ledningen, släppte till Timoko - och blev fast i ledarryggen över mål med krafter kvar.

- Jag var väldigt besviken efter det loppet att inte Robert Bi vann...i fem minuter! För man vill ju alltid vinna, och Robert hade nog vunnit om han kommit loss. Nu fick hästen i sitt första möte med äldre eliten skära mållinjen med krafter kvar och sex minuter efter loppet hade känslan att det faktiskt var helt perfekt om man ser det i hästens längre karriärsperspektiv tagit över.

- Idag vill jag att hästen ska ta nästa steg, och det blir i så fall att han får chansen att mäta sig med de andra. Alltså att Robert Bi får chansen att visa vad han kan mot de här hästarna, säger Paul Hagoort.

Det lär dock inte bli från ledningen som Oasis Bis helbror (e. Toss Out - Up Front J.M.) Robert Bi ska ”mäta sig” med de andra.

- Nej, innerspåret är väl till att börja med inte idealiskt på Charlottenlund-banan, det är svårt att öppna riktigt snabbt därifrån. Under alla omständigheter lär det vara chanslöst att svara Banks, som är otroligt snabb ut. Även om Robert Bi faktiskt skulle lyckas svara Banks är det nog inte så klokt att göra det. Banks brukar springa väldigt fort så länge han kan, och den som försöker ta emot honom riskerar att ”döda sig själv”. Robins (Bakker, kuskens, reds.anm.) utmaning och uppgift idag blir därför att försöka hitta en användbar position, ett slagläge, med Robert Bi, säger Paul Hagoort.

Hagoort har inom V75-spelet också med sig Stanislawski i silverdivisionsförsöket (V75-5)

- Han hamnade hopplöst till med tolftespår. Spelarna behöver knappast bry sig om honom, Stanislawski får smyga med och försöka knipa en penningplacering, avslutar Paul Hagoort.

Läs också

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.