Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inti Boko enkelt undan

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Inti Boko och Carl Johan Jepson. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Fjolårets kriterievinnare Inti Boko hade inga problem att ta hem sin semifinal. Från ledningen gled fyraåringen undan enkelt.

Publicerad:

Timo Nurmos-tränade Inti Boko (e. Chocolatier) tog hand om ledningen per omgående i sin Breeders Crown-semifinal för fyraåriga hingstar och valacker. Och från den positionen tog fjolårets kriterievinnare en klar seger tillsammans med Carl Johan Jepson. Efter att ha öppnat första kilometern på, för klassen behagliga, 1.13,5 kom han i mål på 1.12,9a/2140 meter och vann med klar marginal.
– Han är lite utöver det vanliga. Han är stark och snabb och idag var han samarbetsvillig. Senast låg han på alldeles för mycket. Han öppnade bra och vann säkert. Det blev en enkel seger och han var bara bäst idag, säger Carl Johan Jepson.

Varvet från mål fick ledande Betting Gangster sällskap av Tae Kwon Deo (e. Muscle Hill) utvändigt. Och de båda hästarna bjöd på en iögonfallande duell under resterande delen av loppet.

Det var till sist Tae Kwon Deo som höll huvudet först över linjen. Årets vinnare av Sprintermästaren kom i mål på 1.12,7a/2140 meter.
– Hästarna har gjort fantastiska lopp hela kvällen. Vi har fyra hästar i finalerna och får avslutade med denna champion. Vi har varit bortlottade hela dagen så till slut fick vi ta saken i egna händer och köra framåt. Han har fått mycket muskelträning. Han har musklat på sig och jag hoppas att han ska vara snäppet vassare nästa gång. När han kom in på upploppet så visste jag att han skulle ta sig förbi förr eller senare. Den skallen som han besitter vill man ha på alla hästarna. Jag har bästa hästen i finalen, säger Adrian Kolgjini.

Efter 450 meter övertog Robert Bergh ledningen med egentränade Mellby Glader (e. Going Kronos) och från spets höll valacken undan säkert på 1.12,8a/2140 meter. Mellby Glader vann loppet närmast före Timo Nurmos Viking Brodde som återkom starkt efter en inledande markförlust.

Mellby Glader noterades därmed för sin andra raka seger.
– Han är väldigt spänstig nu. Hästen har varit på gång ett tag. Han är väldigt stark och har en bra kropp. Han tål att träna och tävla mycket och gör ingen stor sak av att åka på tävling. Det var läge att ladda iväg honom från start idag och det gick vägen, säger Robert Bergh.

Vidare till final:
Inti Boko (Timo Nurmos)
Forfantone Am (Roger Walmann)
Smokin Joe (Adrian Kolgjini)
Flight Dynamics (Stefan Melander)
Tae Kwon Deo (Adrian Kolgjini)
Betting Gangster (Jerry Riordan)
Wingmaster (Emelie Persson)
Marcello Wibb (Johan Untersteiner)
Mellby Glader (Robert Bergh)
Viking Brodde (Timo Nurmos)
Deep Pockets (Svante Båth)
Ferrari Sisu (Conrad Lugauer)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.