Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Isabells succéstart som hästskötare

Foto: Patrick Sjöö
Isabell Eriksson har fått en succéstart på sitt jobb som hästskötare hos Daniel Redén. Foto: Patrick Sjöö

Isabell Eriksson kom till Daniel Redén för drygt ett år sedan. Nu har hon två Breeders Crown-segrar.
– En ganska bra start som hästskötare, säger Isabell och skrattar.

Publicerad:

När 20-åriga Isabell Eriksson från Vemdalen tog studenten på travskolan Wången siktade hon direkt på att bli hästskötare i ett stort travstall. Hon visste direkt vem hon skulle ringa.
– Ja, jag hade ju varit på praktik hos Daniel Redén och kände att jag skulle vilja jobba där. När jag gick ut skolan så ringde jag till honom och frågade om han hade något ledigt jobb. Och det hade han, säger Isabell och skrattar.

Hon fick bland annat Trinity Zet på sin lista. Trinity Zet kvalade in till Breeders Crown-finalen i Eskilstuna och med chefen Daniel Redén i sulkyn så vann stoet loppet.

Nästan exakt ett år senare så står Isabell Eriksson i samma vinnarcirkel igen efter finalen i Breeders Crown för fyraåriga ston. Den här gången heter passhästen In Toto Sund.
– Känslan är lika härlig som den var förra året. Det är ju en livsstil att vara hästskötare och man lever ju med hästarna. Det är fantastiskt att få vara med på det här, säger Isabell som bara för ett halvår sedan var rejält nedstämd.
– Jag skulle hämta in In Toto Sund från "horsewalken" och såg inget konstig direkt. Men då vi kom in i stallet och jag skulle sela henne så ser jag att ett bakben är jättesvullet. Det var nog näst sista jobbet vi skulle köra innan finalen av Drottningens Pokal. Ja, då kändes det riktigt jobbigt, berättar Isabell.

Men In Toto Sund kom tillbaka snabbare än vad många hade trott.
– Bara några veckor efter det hade hänt så röntgades hon för att vi skulle se hur det såg ut. Veterinären såg då ingenting av skadan och hon kunde få gå ut i hagen. Hon återhämtade sig snabbt och har också varit med i två stora finaler där det strular. Att hon nu äntligen fick sin storseger känns så kul, säger Isabell och klappar om sin fyraåriga kompis.

Att nu ha två Breeders Crown-segrare inom loppet av ett år är föstås en succéstart för Isabell Eriksson som hästskötare.
– Ja, verkligen en bra start och jag har fler fina hästar på min lista. Bland annat Daley Lovin, berättar Isabell Eriksson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.