Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Island Life imponerade: "Synd att det har jävlats..."

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Peter G Norman. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Island Life har haft det motigt på V75. När det istället blev V86 på Solvalla fick Peter G Normans fina travare visa upp sig från sin bästa sida igen.

Publicerad:

Island Lifes (e. Pine Chip) fjärde årsseger togs från ledningen tillsammans med tränaren. Klockan visade fina 1.12,9a/2.140 meter. Peter G Norman var vaken och körde till tidigt för att överta ledningen från Seek And Destroy. 
– Det var starkt gjort. Öppningen blev lite väl tuff och sedan blev han lite pigg som han brukar bli i ledningen – men där vill han heller inte släppa någon förbi sig, sade Peter G Norman i vinnarcirkeln.
Efter att han inlett året med tre raka segrar har det blivit galopp i två lopp och en tredjeplats i det senaste. 
– Det är synd att det har jävlats lite på V75. Vi får ta nya tag där.
Tvåa i mål blev en tapper Mellby Drake. Mellby Duke spurtade in som trea efter sen lucka från andra ytter.
Timo Nurmos-tränade Antonio Trot (e. Orlando Vici) svarade för en rejäl insats i V86-inledningen. Utvändigt om den ledande favoriten Sobel Conway satte Ulf Ohlsson och Antonio Trot upp ett högt tempo. Trots att ekipaget tappade ett par längder på ledaren i slutsvängen så blev segern säker.
– Jag har kört honom förut och jag vet om hans kvalitéer. Jag ville framåt och sätta ett så hårt tempo som möjligt hela vägen. Han skiftade lite i travet i sista sväng, det var därför vi tappade ett par längder, sade Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.
Segertiden skrevs till 1.13,9a/2.640 meter.

Pappa hade rätt
Utvändigt ledaren var receptet även för Shestheone Trot (e. From Above). Markus B Svedberg tränar hästen och satt själv i sulkyn vid segern. Trots att ekipaget gav favoriten Swarovski Broline draghjälp loppet igenom så kunde Svedbergs sto hålla undan till tredje segern i karriärens fjärde start.
– Jag tänkte att i dag blir det jobbigt, men hon fortsätter att överraska, sade Svedberg i vinnarcirkeln.
Han passade också på att tacka sin pappa. 
– Det var pappa som fick för sig att vi skulle köpa en häst. Jag tittade på henne och sa att det inte var något fel på henne, men heller inget extra. Jag sa att han inte skulle köpa henne. Det gjorde han i alla fall.
Shestheone Trot är uppfödd av Ove Karlsson i Fjugestad, som även fött upp vinnaren i V86-1, Antonio Trot.
Twigs Ceasar (e. Muscle Mass) har fungerat bra i Björn Goops regi. Segern i sprinterloppet på Solvalla var duons andra tillsammans och segertiden skrevs till fina 1.12,0a/1.640 meter.
– Han var fin när han kom och han har varit stabil och fin i träningen. Jag visste inte hur snabb han var bakom bilen, Tomas (Pettersson, tränade hästen tidigare) sa att han är kvick bakom bilen och det var han, sade Björn Goop.

Andra raka för Swish Lane
Swish Lane (e. Ready Cash) tog en planenlig seger från ledningen tillsammans med tränaren Peter Untersteiner. – Idag var hon lite uppskruvad faktiskt, men när bilen släppte så skötte hon sig. Hon är bra för sin klass och om vi har lite flyt så kan hon få en fin sommar, sade Untersteiner efter segern.
Det var stenhårt i mål mellan Hermes Boko och Staro Lochlyn (e. Varenne). Målfotot visade fördel den sistnämnde som hade Erik Adielsson i sulkyn. Svante Båth tränar.
– Hon är fantastisk på alla sätt och vis, men lite hjälp ska hon ha på vägen. När hon får det då är hon bra, sade Erik Adielsson efter segern.
Petri Salmela log brett i vinnarcirkeln när hans Excalibur Sisu (Quite Easy U.S.) hade fått sätta nosen först efter en invändig lucka på upploppet. Jorma Kontio satt i sulkyn.
Roger Walmanns Vanilla Pod (e. Muscle Hill) avslutade tävlingskvällen på ett mycket fint sätt efter att ha vandrat först i tredjespår under hela slutsvängen, för att sedan avväpna ledande Lass Revenue enkelt.
– Det är en lovande häst, han rör sig väldigt fint, sade Örjan Kihlström efteråt. 

Rätt V86-rad: 1-5-3-2-5-10-7-5
Utdelning
8 rätt: 33.638 kr
7 rätt: 313 kr
6 rätt: 32 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.