Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Islossning för Alfas da Vinci

Foto: MARIA HOLMÉN
Alfas da Vinci vann stayerloppet Malmö Stads Pris under tisdagskvällen. Foto: MARIA HOLMÉN

Stayerloppet Malmö Stads Pris blev ett händelserikt lopp där till slut Alfas da Vinci vann överlägset.

Publicerad:

Alfas da Vinci (e. Orlando Vici) inledde med 40 meters tillägg och hamnade så klart en bit bak i fältet. Successivt kom dock tilläggshästarna allt längre fram och efter nästan att varv tog Indigious över ledningen från Light Brodde. Efter halva loppet kunde El Mago Pellini går ner i rygg på Indigious, vilket innebar att Alfas da Vinci fick springa utvändigt om ledaren.
Det gjorde han på allra bästa sätt. Redan 400 kvar hade Alfas da Vinci knäckt ledande Indigious och när Joakim Lövgren drog för det norska huvudlag försvann den sjuårige fuxen ifrån till överlägsen seger.
– Han har varit bra i långloppen på Bjerke och i Köpenhamn, men insatsen idag var på en helt annan nivå. Det här var islossning och det var ett imponerande och grym insats han svarade för. Hästen visade att han hade en växel till att lägga i och et var oerhört skönt att se, sade Joakim Lövgren.
Segertiden blev 1.13,9/3.180 meter och förstapriset var 300.000 kronor.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.