Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Italienska derbyt "större" än Prix d'Amérique

Foto: Hanold/ALN
Lutfi Kolgjinis Nadir Kronos vann italienska derbyt 2010 och fick drygt tre miljoner svenska kronor för besväret. Foto: Hanold/ALN

Italienska travförbundet har presenterat sin säsongsplan för 2017. En nyhet är att derbyt i Rom får en samlad prissumma på 1.001.000 euro - det vill säga tusen euro mer än prissumman i årets Prix d'Amérique. 

Publicerad:

Italienska derbyt blir därmed årets största lopp i Europa sett till prissumman, vilket travservice.dk kunde rapportera om först. Segerpriset till den bäste italienskfödde treåringen kommer uppgå till runt 410.000 euro. 

Klassiska Gran Premio Lotteria i Neapel får också sin del av kakan. Prissumman i storloppet höjs med närmare 200.000 euro och uppgår i år till 704.000 euro. 

Men det finns två sidor av myntet.  Italienska förbundet har vaskat fram pengarna genom en omfördelning, som får konsekvenser för flera banor och storlopp. 32 grupp II-löpningar tappar i prissummor och får ändrad status till grupp III. Även storloppen Gran Premio d'Europa i Milano och Gran Premio Turilli i Rom får mindre prissummor. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.