Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Italienske favoriten föll

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Efter fem raka seger fick Vincero' Gar sin svit bruten. Bucks to Burn hann i kapp i sista steget i lördagens minst sagt fartfyllda final i bronsdivisionen.

Publicerad:

Bucks to Burn (e. Ready Cash) och Örjan Kihlström tog hand om ledningen från start, men genom första sväng och ut på bortre långsidan körde Alessandro Gocciadoro till bakom favoriten Vincero' Gar. Och det ordentligt. Första 500 meterna travades efter 1.06,1 när det italienska ekipaget forcerade sig till spets!

Vid varvspasseringen visade klockan sedan 1.10,1, men Vincero' Gar var fortsatt främst vid upploppets början. Då uppenbarade sig luckan för Bucks to Burn som tog meter för meter på ledaren och kort före mål var han också förbi.
– En sådan öppning ska ju sitta i benen på hästarna, men min kämpade på fantastiskt bra till, sade Örjan Kihlström som sedan berömde Bucks to Burns framsteg på senare tid.
– Nästa år är det Elitloppet som gäller. Nej, jag skojar bara, men trots att han inte är någon ungdom fortsätter han att utvecklas och jag hoppas att han fortsätter så.

Segertiden skrevs till 1.11,6 över full väg för Bucks to Burn som tränas av Daniel Redén. Vincero' Gar tog hand om andraplatsen närmast före Ural.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.