Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ivar och Blekkan populära

Foto: Kanal75
Det tog tid för Jomar Blekkan att gå igenom att hyllningar som han och Ivar Sånna fick via sociala medier efter SM-segern. Foto: Kanal75

Färske SM-vinnaren Jomar Blekkan firade vinsten med Ivar Sånna genom en bilresa till Trondheim och hemkomst 03.30. Men tröttheten övervanns av alla hyllningar via sociala medier.

Publicerad:

Något firande på ”lokal” i centrala Göteborg var aldrig aktuellt. Nej, Jomar Blekkan satte sig helt enkelt i bilen för att ladda för söndagens träningsdag i Trondheim.
– Vi kom hem 03.30, men resan var förstås enklare eftersom det gick så bra. Det är helt enormt hur många som varit inne på Facebook och sociala medier och gratulerat oss. Ivar Sånna (e. Super Arnie) är verkligen väldigt populär, berättar Jomar.

Du kanske själv också är populär?
– Njae, det vet jag inte. Det känns i alla fall väldigt bra att Ivar nu visar sig vara den elithäst som vi räknade med vid köpet. Nu kanske inte Mosaique Face var som allra bäst för dagen, men jag kände redan i slutsvängen att vi skulle kunna vinna loppet.

Vilken blir nästa uppgift?
– Jag tror att han får gå ut i ett lopp under Axel Jensen-dagen på Bjerke i mitten av november. Sedan kan det också bli aktuellt med några gulddivisionsstarter i Sverige innan hästen får gå till vintervila.

Ska Ivar hem till dig då?
– Jo, jag vill inte flytta Ivar från Frode Hamre nu när han är inne i tävlingssäsongen och det flyter på så fint. Men efter årets sista lopp får han komma hem till mig igen.

Det blir ingen Frankrike-satsning?
– Nej, vi siktar på nästa säsong här hemma istället. När Ivar köptes var målet de allra största loppen och det är detta vi hoppas på under 2017.

Ivar Sånna ståtar nu med fem raka segrar och är färsk SM-vinnare. Lite skillnad på hur det såg ut efter några starter i februari-mars efter storköpet.
– Visst var det tungt då när Ivar inte fungerade. Men vi gick in med en kamera i halsen på honom och upptäckte en polyp som hindrade hästen från att få den luft som han skulle. Efter att det åtgärdats har han kunnat prestera på den rätta nivån igen.

Vad gör du i dag?
– Jag ska köra lite häst och pyssla i stallet. Sedan är det tävlingar på Leangen i morgon.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.