Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ivar redo efter operation

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Ivar Sånna är redo för comeback efter halsoperation. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Derbytvåan Ivar Sånna har blivit opererad i halsen och är snart redo för comeback i Frode Hamres regi.

Publicerad:

Det var Jomar Blekkan som köpte Ivar Sånna för stora pengar från Kolbjörn Selmer i slutet av förra året. Hästen har dock inte fungerat alls och man upptäckte till slut att han inte fick tillräckligt med luft. En halsoperation genomfördes, som än så länge verkar ha lyckats.
– Ivar Sånna var inne på en ny kontroll för två veckor sedan och han verkar nu fri från halsproblemen. I träning fungerar hästen perfekt, men det är först i lopp som vi får se om han tagit något psykisk skada av att tävla utan att få tillräckligt med luft i lungorna. Jag är i alla fall optimistisk vad gäller hans vidare karriär, säger tränaren Frode Hamre till Trav Og Galopp Nytt.

Något lopp är ännu inte inplanerat.
– Det blir inte Ulf Thoresen Grand International, utan vi ska testa hästen i enklare sällskap till att börja med, förklarar Frode.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.