Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ivar Sånna struken igen

Foto: JEANNIE KARLSSON
Ivar Sånna kommer inte till start på Jägersro idag. Foto: JEANNIE KARLSSON

På Jägersro var det idag tänkt att fjolårets Derbytvåa Ivar Sånna skulle ha gjort årets tredje start, men för andra gången på kort tid har hästen blivit struken. Jan Hellstedt har tre olika anledningar vad det kan vara som Ivar Sånna känner av.

Publicerad:

Ivar Sånna var dålig i jobb i veckan och kändes kantig, vilket han inte brukar göra. Det är inget allvarligt, men jag har tre funderingar till vad det kan bero på. Nyligen var han struken för en förkylning och det kan vara det som sitter i fortfarande eller så har han någon slags pollenallergi. Det tredje är att han är väldigt hingstig för dagen och därav blivit lite kantig, säger Jan Hellstedt.
Hur som helst vill inte Hellstedt riskera något och tar det säkra före det osäkra och låter Ivar Sånna stå över dagens lopp.
– Jag vill inte chansa. Att sätta på boots och prova starta känns också fel. Jag vill vara försiktig med honom och tänka långsiktigt, säger Hellstedt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.