Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ivehag i olycka – bröt både arm och ben

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Josefine Ivehag har drabbats av både arm- och benbrott. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Axevallalärlingen Josefine Ivehag råkade för en vecka sedan ut för en oturlig olycka och bröt både högra armen och vänstra benet.
– Det kunde ha gått ännu värre, men det här är första gången jag bryter något.

Publicerad:

Hon hann fira jul, men nyår blev inte alls som Josefine Ivehag tänkt sig. För en vecka sedan var nämligen olyckan framme under en träningstur för vagn.
– Jag hann bara köra 200 meter innan hästen började bli irriterad. Jag beslöt mig för att vända tillbaka till stallet igen, men då blev den rädd och jag ramlade av mellan sitsen på vagnen och hästen. Det var stenhårt isgrusunderlag och jag föll illa. Direkt när jag landade förstod jag att det inte hade gått bra.

Ivehag togs om hand på sjukhus i Lidköping.
– Högra armen gipsades medan jag fick en så kallad stövel på vänstra benet. Jag kan inte gå själv, inte ens på kryckor, utan måste hålla till i rullstol. Just nu sitter jag och väntar på att få träffa en specialist på sjukhuset i Skövde. Det är väldiga smärtor i benet, så de kommer att röntga benet igen och sedan eventuellt gipsa om, berättar Josefine, som ändå verkar vara vid gott mod.

Det här är dock den allvarligaste olyckan hon drabbats av hittills inom travet.
– Jag har ramlat av tidigare också, men aldrig brutit något. Nej, det är första gången och då passar jag på att ta både arm och ben...

Josefine var på plats på Åby i går för att följa sin passhäst Viggo Laday (trea).
– Jag hade inte berättar för så många om olyckan, men på Åby var det en hel del som kom fram och frågade vad som hänt när jag satt där i rullstolen. Det kommer helt enkelt att bli en väldigt lugn januari månad för min del, avslutar Ivehag, som jobbar som lärling hos Axevallatränaren Mimmi Elfstrand.

Förra året tog Josefine Ivehag 12 segrar på 107 starter och körde/red in 839.389 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.