Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag är så glad att jag skakar"

Foto: ALN
Foto: ALN

Det var stora glädjescener efter finalen.
Med tårfyllda ögon tog Marcus Schön emot Travrondens Guldklocka.
– Det här är min bästa travdag. Jag skakar.

Publicerad:

Under onsdagskvällen delades den 60:e Guldklockan ut på Solvalla. Det var verkligen en värdig vinnare som plockade hem klockan som många lärlingar drömmar om.

Marcus Schön, med Stall Stefan Melander som arbetsgivare, ledde Guldklockans grundserie inför finalloppen.
Där visade han direkt sin klass genom att vinna Callela Lancelot efter att ha släppt ledningen och fått luckan i god tid. Den segern räckte för att få välja häst först i finalen.
Kim Moberg fick välja häst som tvåa efter att ha vunnit kvällens andra lopp med Tayson Bi  efter en offensiv styrning.
I finalen där guldklockan och 100 000 kronor väntade vinnaren hade Marcus Schön tidigt bestämt vem han skulle köra om han fick välja först.
– Jag var inne på Indoor Voices från innerspåret. Men jag ville kolla med någon duktig spelare och med någon kusk som kört henne. Jag pratade med Anders Malmrot och han tyckte att jag skulle välja henne. Även Örjan Kihlström lät positiv, berättade Marcus Schön.
Schön kunde inte hålla ledningen med Roger Walmann-tränade Indoor Voices, men kom ut tidigt och valde att styra till ledningen efter 500 meter.
– Jag kände att jag ville chansa för hon kändes så bra. Hon blev lite pigg av det upplägget, men det blev aldrig några problem att hålla undan till segern, sa Marcus Schön.
Segergesten över mållinjen visade att segern betydde mycket för solvallalärlingen.
– Det är min största travseger och min roligaste travdag. Det här är ju ett mål som jag haft hela året och att då få lyckas är förstås fantastiskt roligt. Jag är så glad att jag skakar, sa Schön som nu passerat 1,3 miljoner kronor inkört i år.
– Det är klart att jag är väldigt nöjd med året. Samtidigt vill man ju alltid köra in ännu mer. Jag måste tacka "Tarzan" att jag får köra så många fina hästar.
Han segerdefilerade med guldklockan på armen. Den kommer dock inte att sitta där till vardags.
– Nej, jag kommer inte att våga ha den på mig. Den ska få en plats högst upp i prisskåpet där den lyser upp fint, sa årets vinnare av Travrondens Guldklocka Marcus Schön.

Travrondens Guldklocka, final:
2140 auto: 1) Indoor Voices, Marcus Schön, 13,5 (37) 2) Petter Rags, 14,0 (48) 3) Fuzz, 14,2 (364) 4) Paparazzi M., 14,3 (42) 5) Jeepster, 14,3 (59) 6) Codebreaker, 14,3 (101). Opl: Pinyata Gel  (713), Dionne Sisu  (586), Anastacia Trot  (134), Carpenter on Tor  (186), Bella Beluga  (356), He's a Diffacolt dug (179). Tvilling(1/5): 10,72. Trio(1-5-2): 487,78.
Odds: 3,74. Plats: 1,82-1,76-4,67.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.