Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag förstår Åkes frustration"

Foto: MORTEN SKIFJELD/HESTEGUIDEN
Christer Hammarström och Åke Lindblom efter Sauveurs fullträff i sommarens Ulf Thoresen Grand International. Foto: MORTEN SKIFJELD/HESTEGUIDEN

Sauveur flyttas till Fabrice Souloy. Nyheten har varit ute ett tag.
Nu berättar ägaren Christer Hammarström varför han så gärna vill testa i Frankrike.

Publicerad:

 I onsdags berättade Christer Hammarström (Hammab AB) för Åke Lindblom att han gärna ville prova Sauveur i Frankrike. Örebrotränaren meddelade då snabbt att deras samarbete var avslutat och att Christer även kunde flytta sina övriga fem hästar från stallet.
”Sauveur är idag en häst av elitkaliber. På 30 starter har han vunnit 16 lopp och sprungit in drygt 3.700.000 kronor. Han tävlar nu mot bästa tänkbara motstånd, och han har matchas på bästa sätt och hela tiden varit fräsch och fin, trots att han tävlat i tuffa lopp, men det är tydligen inte tillräckligt då Christer flyttar hästen. Skeppet på Gröndal är skadeskjutet, när stjärnan i stallet flyttas. Men vi har ett starkt unghästgarde att plocka in och jag ser ljust på framtiden. Med sorg i hjärtat lämnar Sauveur gården”, skriver Åke Lindblom på sin hemsida.
Samarbetet mellan Christer Hammarström och Åke Lindblom höll i tre år.
– Jag förstår Åkes frustration och har full respekt för hans beslut. Jag vill först och främst säga att jag inte varit missnöjd med Åkes träningsjobb och det är inget annat som ligger i bakgrunden. Sauveur har utvecklats mycket sedan han köptes som tvååring, men nu är jag sugen på att testa vingarna, flytta upp en nivå och se om hästen kan ta ytterligare ett steg. Man lockas så klart av att få chansen att vinna något stort lopp i Frankrike och det är årets vintermeeting vi siktar på, men om inte hästen mår bra eller inte trivs får vi ta hem honom igen, säger Christer Hammarström, som varit hästägare i drygt tio år.
Så fort som möjligt ska den trefaldige miljonären transporteras till nye tränaren Fabrice Souloy.
– Det var många som ryckte i hästen redan ifjol och Fabrice själv har varit intresserad av Sauveur ett längre tag. Han är förstås väldigt förväntansfull att få börja träna honom. Souloy tycker jag har dokumenterat att han är Europas bästa tränare och jag gör det här enbart för mitt stora nöjes skull. Sauveur är som bekant ingen racer och därför passar det bättre med de längre distanserna i Frankrike, säger Crister Hammarström, som själv är iväg på resa och inte hunnit uppfatta nyhetsbomben om Sauveur som slog ner i Trav-Sverige igår kväll.
– Jag behöver lite tid att smälta allt som hänt och har inte velat ta kontakt med någon annan tränare innan jag vet hur det här landar, säger han.
Bland andra rör det sig om unghästtalangen M.T.Le Bron och M.T.James. Christer Hammarström har köpt ut Åke Lindbloms del i den förstnämnde.
– Det är många svenska hästar som lämnat Sverige för Frankrike det senaste året och det kan inte jag svara för. Jag vill betona att det här bara rör sig om en specifik häst, Sauveur. Jag kommer fortsätta att ha unghästar i Sverige och har fortfarande siktet inställt på att försöka vinna Svenskt Travderby i framtiden, säger Hammarström.
Fast då hos en annan tränare än Åke Lindblom.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.