Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag förstår ingenting av hur domarna har dömt"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Rikard Skoglund stängdes av efter söndagens Criterium Continental. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Det blev ingen lyckad debut med varmblod för Rikard Skoglund på Vincennes. Först oplacerad i Criterium Continental, sedan han blivit instängd med Zarenne Fas.

Publicerad:

Efter loppet drämde Vincennes till med hela åtta dagars avstängning (2–9 januari) för ”hastig tempominskning som stört Face Time Bourbon, Zabul Fi och Favorite Fligny” efter cirka 700 meter.
– Jag förstår ingenting av hur domarna har dömt. Jag kommer att överklaga om det går, säger en irriterad Rikard Skoglund.

Domarna ansåg att Skoglund var huvudorsaken till att Favorite Fligny galopperade i början av bortre långsidan när han tog upp sin häst Zarenne Fas.
– Jag sitter ju i andraspår och Eric Raffin (Feeling Cash) går ner, ganska snävt, framför mig, Jag tar inte upp min häst och minskar farten på något sätt. Vad som händer bakom om mig vet jag inte men har ju sett loppet efteråt och fattar fortfarande ingenting, säger Skoglund.

Löpningsfilmen visar att Björn Goop skallar till Zabul Fi (Pietro Gubellini) som skyggar till och i sin tur stör Favorite Fligny till galopp. Goop fick två dagars avstängning medan Skoglund fick hela åtta dagar. 
– Det känns trist att inte få en rättvis bedömning, jag har fått stöd av flera kollegor, säger Skoglund.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.