Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag har inget som bekymrar inför starten"

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
I morgon ska Nuncio försöka vinna Meadow Roads lopp på Solvalla för andra året i rad. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Många har haft synpunkter på Nuncios uppträdande i senaste starten, men tränaren Stefan Melander berättar att allt verkar som vanligt i träningen och känner sig trygg inför morgondagens start i Meadow Roads lopp på Solvalla (V86-4).

Publicerad:

Nuncio har varit som ett självspelande piano under hela sin fantastiska karriär. Tänk att på 54 starter aldrig ha galopperat och inte heller slutat utanför prispallen. Men senast i Olympiatravets final förstördes den smått osannolika statistiken med en förödande startgalopp för Örjan Kihlström.
– Det var självklart tråkigt, men samtidigt är jag inte så dum att jag tror att det aldrig ska strula i ett lopp för Nuncio. Hästen gör något varje dag och har varit ute och tränat lite i dag. Allt verkar precis som vanligt och jag har inget negativt som bekymrar inför starten på Solvalla, säger Stefan, som planerar att ändra lite på balansen mot för i de två senaste starterna.
– Nuncio kommer att tävla med skor runt om, men det är knappast något negativt. Så har han säkert gått i 95 procent av sina lopp.

Innerspåret bakom bilen?
– Det där får Örjan ta hand om. Det är bara fem konkurrenter i loppet, så även om Nuncio skulle bli av med ledningen borde han få chansen.

Meadow Roads lopp körs över kort distans med bilstart och bjuder på 80.000 kronor i förstapris. Det här loppet vann Nuncio förra året och han slog då närmast Västerbo Highflyer, som även startar den här gången.

Meadow Roads lopp, lopp 8 V86-4, Solvalla

1. Nuncio - Örjan Kihlström
2. Djali Boko - Christoffer Eriksson
3. Västerbo Highflyer - Johan Untersteiner
4. Sliding Home - Jennifer Tillman
5. French Laundry - Erik Adielsson
6. Charrua Forlan - Hans-Owe Sundberg

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.