Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Jag kommer inte att hämta hästen”

Foto: MORTEN SKIFJELD/HESTEGUIDEN
Ägaren Christer Hammarström kommer tills vidare att ha kvar Sauveur i Fabrice Souloys träning. Foto: MORTEN SKIFJELD/HESTEGUIDEN

Christer Hammarström flyttade sin stjärna Sauveur från Åke Lindblom till Fabrice Souloy för knappt två veckor sedan.
Nu är hans nya tränare anklagad för medveten doping och riskerar ett tufft straff.

Publicerad:

– Det här känns sorgligt, men jag kommer inte att hämta hästen på direkten, säger Christer.

Det blev nyligen stora rubrik när Christer Hammarström sade upp Sauveur från Åke Lindblom för att istället placera hästen i Frankrike hos Fabrice Souloy. Detta fick till följd att Åke avbröt hela samarbetet och även sade upp Christers övriga hästar.

Det är en omtumlad Christer Hammarström som i dag tagit del av dopinganklagelserna mot sin nye tränare.
– Det här har ju varit en stjärntränare som omgivits av en hel del rykten i negativt hänseende. Jag har tänkt att det kanske varit den ”svenska avundsjukan”, men nu får motståndarna till Souloy verkligen vatten på sin kvarn. Jag vill dock fortfarande inte tro att någon medvetet dopar sina hästar och avvaktar utredningen.

Christer medger att det känns helt sjukt att efter bara tiotalet dagar i den nya träningen få ta emot en sådan här tråkig nyhet.
– Jag har stora förväntningar och har bekanta med hästar i samma stall. Just nu är vi alla lite bedrövade och sådana här dopinghistorier är väldigt olyckliga för vår sport.

Kommer du att ta ett rejält snack med Souloy?
– Det måste jag förstås göra. Man vill ju veta vad han tycker och tänker kring det hela och hur vi sedan ska gå vidare.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.