Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag kör bästa hästen"

Foto: null
Dream Trotter och Oskar J Andersson.

Oskar J Andersson kör en av V64-favoriterna i Gävle i eftermiddag och har även bra koll på stallets två övriga V64-hästar.

Publicerad:

Oskar J Andersson är favorit med Jörgen Westholm-tränade Dream Trotter som är med i V64-1. Senast slutade hästen oplacerad.
– Det blev fel senast då det blev dödens ett varv och dessutom var det bra motstånd. Idag tycker jag han går ner i klass och hästen känns fin, säger Oskar J Andersson.
Idag har Dream Trotter innerspår på 20 meters tillägg över kort distans.
– Läget är lite lurigt, men jag kommer försöka ta mig ut och köra offensivt. Han är inte jättesnabb från början, men helt okej och jag får försöka utnyttja att jag leder volten. Jag tycker jag sitter bakom bästa hästen i loppet och strular det inte alltför mycket kan han absolut vinna.
Oskar J Andersson jobbar hos Jörgen Westholm som har ytterligare två hästar till start inom V64. I fjärde avdelningen är Navigator Sib med i ett stayerlopp.
– Han har haft bra form en längre tid, men möter nog lite för tufft motstånd idag så i första hand får vi vara nöjda om han kan vara med bland de fyra främsta. Idag ska han tävla barfota runt om, men det har väl ingen stor betydelse.
I V64-5 ska norske Lobster's Sam göra första starten för Jörgen Westholm.
– Det är inte så tokig häst som gått två banjobb inför årsdebuten. Normalt brukar han bara gå ett banjobb och behöva ett lopp i kroppen, men han är lite mer förberedd än tidigare. Dessutom ska han tävla med aluminiumskor istället för järnskor. Jag tycker ändå det är svårt att sätta in honom mot motståndet, säger Oskar J Andersson.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.