Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag siktar på Elitloppet"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD
Pinkman tillsammans med Yannick Gingras. Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD

Jimmy Takter och hans fyraåring Pinkman var påtänkt till Elitloppet, men efter att Jimmy Takter inte lyckats få hästen i toppform valde han bort dagens största lopp och valde istället Fyraåringseliten och det var inget dåligt val. Efter att kört till ledningen kunde Pinkman hålla undan för den tidigare stallkamraten Uncle Lasse.

Publicerad:

Yannick Gingras körde vad som behövdes från början med Pinkman för att svara döden och sedan kunde han köra till ledningen när den inledande kubbningen var över. Det kostade ändå 1.07,8 första halvvarvet för Pinkman, men han fick dämpa lite andra femhundringen och varvade på 1.10,0.

Över upploppet utmanades Pinkman av Uncle Lasse, som Jimmy Takter är uppfödare till, men Explosive Matter-sonen svarade ärligt och vann på det nya löpningsrekordet 1.09,9a/1.609 meter. Stefan Melander tränar tvåan Uncle Lasse och hans hästar lag även beslag på tredje- och fjärdepriset genom Divisionist och French Laundry, där den sistnämnde såg mycket bra ut utan att få chansen.

– Både jag och Jimmy får gåshud att komma till Sverige och den här publiken. Jag kunde höra dem, men jag hade fullt upp på att få honom först i mål. Hästen var fantastiskt. Organisationen runt flygresan hit för hästarna har varit perfekt och det kommer komma mer amerikanska hästar i framtiden, sa Yannick Gingras.

Nästa år kanske vi får se Pinkman i Elitloppet. Hästen är valack och är därför inte aktuell för något avelsarbete i framtiden som kan störa en tänkt resa till Sverige.  

– Jag siktar på att komma tillbaka till Elitloppet. Vi åkte hit för att få erfarenhet och han visade att han klarar av det, sa tränaren Jimmy Takter.

Fyraåringseliten var även sista avdelningen på V75. Travrondens V75-system satt klockrent i fredagstidningen, men utdelningen blev blygsam och på fem rätt blev det jackpot.


Rätt V75-rad:
5–7–4–4–4–5–2

Utdelning:
7 rätt: 2.753 kr
6 rätt: 45 kr
5 rätt: jackpot

Omsättning:
69.006.148 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.