Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag tror hårt på honom"

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Svenskt rekord senast på Bergsåker. Nu är Solör Stegg spelad till storfavorit i V75-2 och tränaren Kenneth Larsson är optimistisk inför kvällens lopp i Östersund.

Publicerad:

Travronden får tag i Kenneth Larsson som tränar favoriten 10 Solör Stegg i V75-2 när ekipaget är påväg upp till Östersund för kvällens midnattstrav. Nioåringen har knallform för dagen och gick svenskt rekord vid segern på Bergsåker senast – 1.23,0/2.660 meter. Och faktum är att han innan det gick ett minst sagt lika bra lopp när han segrade i ett bygdetrav på Arvikatravet i slutet av maj.
– Han var väldigt bra på bygdetravet. Det var 800-metersbana vilket betyder att han fick gå fem kurvor men han gick ändå 23,3. Senast när han gick svenskt rekord på Bergsåker fanns det lite kraft kvar i honom, säger Kenneth Larsson.

Solör Stegg har lottats till luriga spår fem på tilläggsvolten. Precis som han hade på Romme i slutet av mars – då blev det galopp.
– Håller han sig bara lugn så kommer det inte vara något problem. Torbjörn kan hästen så pass bra och jag kommer inte ge honom några körorder. Han gör som vanligt och går framåt när det passar. Jag tror hårt på honom idag. 

Blir det några ändringar i utrustningen?
– Nej, det blir samma som vanligt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.