Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag tror på honom"

Foto: HANOLD/ALN
Peter G Norman om chanserna i kvällens V86 på Visby. Foto: HANOLD/ALN

Solvallatränaren Peter G Norman har tre hästar med i onsdagens V86-omgång. Resan till Visby har gått bra och han säger så här om kvällens chanser.

Publicerad:

Dante Sisu (V86-3) startade senast på Rättvik och där blev det en tredjeplats.

– Han har gjort det bra hittills, det var bara i debuten som han hoppade och då i en trång situation. I jobben hemma känns han bra och jag tror att han gör ett bra lopp. Han har varit bland de tre i de tre senaste starterna. Med rätt lopp blir det samma i dag. Klaffar allt kan han även vara med och göra upp om segern. Inga ändringar, säger Peter G Norman.
 
M.T.Kesler (V86-5) startar i dag för tredje gången i Normans regi. Senaste starten gjordes för en månad sedan.
– Han har fått vara borta ett tag eftersom att han var öm i fötterna senaste, och den starten stryker vi ett sträck över. Nu har han fått tid att återhämta sig. Han är inte jättehårt vässad, därför är han svårbedömd. Läget är bra och han är snabb ut. Vi kommer att prova för ledningen. Får han ett bra lopp kan han vara bland de tre fyra, men det blir tufft att vinna. Det blir ändring till skor bak.
 
M.T.King of Cash (V86-6) är en av favoriterna. I senaste starten blev det andraplats från spår elva.
– Det är en bra och stark häst, fast inte helt okomplicerad. Han är väldigt tung före start och kan hoppa lite när som första 200 meterna. Det är vad som talar emot honom. Klarar vi den första biten är han stark och han känns i form från senast. Vi körde med halvstängd norskt huvudlag senaste och det kändes bra, det blir samma i kväll. Om banan tillåter kör vi barfotra runt om, han är som bäst då. Jag tror på honom och han har god chans för segern, avslutar Peter G Norman.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.