Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jagar årets tredje kuskseger

Foto: HANOLD/ALN
M.T.Jeopardy tillhör de mest betrodda hästarna i V4-1 på Sundbyholmstravet idag. Foto: HANOLD/ALN

I höstas gjorde Eskilstunatränaren Lars-Åke Söderholm en hjärtoperation. I mitten av februari satt han åter i tävlingssulkyn och idag jagar han sin tredje seger sedan comebacken.

Publicerad:

15 februari satt Lars-Åke Söderholm åter i tävlingssulkyn och sedan dess har det blivit två segrar på sex starter och enda gången han missade pallplats var i sista loppet på Mantorp under måndagkvällen.
– Det var lite mitt eget fel. Jag ryckte huvan på You To Lovely i sista sväng, men i samma veva bröt hon ut och galopperade. Annars hade hon varit trea, fyra annars, säger Lars-Åke Söderholm.
Stallet håller alltså fin form.
– Hästarna har gått bra och jag känner mig själv piggare efter loppen nu än före operationen. Då kunde jag känna mig lite trött och sliten.
Idag startar Söderholm en häst på hemmabanan Sundbyholm utanför Eskilstuna. Det är M.T.Jeopardy (V4-1) som under förmiddagen delar favoritskapet med Simply The Best.
– M.T.Jeopardy sträckte sig i en muskel efter förra loppet och fick vara ifrån någon vecka. De senaste 14 dagarna har hästen jobbat på och tränat allt bättre. Nu känns han bra.
M.T.Jeopardy har gjort sju starter för Lars-Åke Söderholm, men idag blir första gången han själv sitter upp i tävlingssulkyn bakom den fyraårige hingsten.
– Därför vet jag inte riktigt hur han agerar som tävlingshäst, men han har varit och sett travsäker ut så spåret tror jag han klarar. På sin grundkapacitet borde han vara med och segerstrida, men han har haft lite sega tendenser i loppen. Han är i alla fall stark och brukar hålla farten bra till slut, säger Lars-Åke Söderholm som också berättar att han kommer lätta sin häst lite i balansen till aluminiumskor idag.

FAKTA

Sundbyholm

Sundbyholms Travbana
635 08 Eskilstuna
Tel: 016-42 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,0 m
Bredd 1640: 21,6 m
Upploppets längd: 182 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.