Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jagar nya vinster på istrav

Foto: MIA TÖRNBERG
Simg Jasper och Magnus O Jonsson efter vinsten på istravet i Åre för två år sedan. Foto: MIA TÖRNBERG

Idag är det istrav på Siljan i Rättviks kommun i Dalarna där man även arrangerar en V4-omgång. Där startar Magnus O Jonsson två hästar som vann på Åres istrav för två år sedan.

Publicerad:

Magnus O Jonsson var med på istravet i Åre för två år sedan där han själv styrde in Hallsta Kajsa till vinst medan han tog hjälp av Erik Adielsson som vann med Simb Jasper och More Muscles.

Är det någon skillnad på att köra istrav kontra vanligt trav?

– Det är framförallt i kurvorna som det kan bli problem om farten är för hög eftersom det inte är någon dosering. Om det är spolad is kan det till och med vara så att innerspåret ibland är något högre och därför lutar lite åt fel håll, säger Magnus O Jonsson.

Till Siljans istrav åker han idag med två hästar som har viss vana att tävla på is. Både Simb Jasper och More Muscles vann på Åres istrav för två år sedan.

– Men tyvärr har de inte samma form nu som då.
Vad tyckte du om Simb Jaspers (lopp 3) insats förra veckan?
– Han satt sist invändigt och till slut gick han bättre än på länge. Med fritt hade han varit längre fram. Nu har vi svårt läge och det blir tufft att komma till därifrån. Han har dessutom gått bäst i ledningen så jag får ligga lågt.
I lopp 4 är More Muscles med som också startade förra veckan. Vad tyckte du om insatsen?
– Tyvärr fick vi rygg på sämsta hästen och de andra var redan i mål när vi fick chansen. Hästen är fortfarande under full vinterträning och vi smyger igång och startar på lite. Mina båda hästar klarar brodd och det är en fördel i alla fall. Jag hoppas och tror att de klarar kurvorna som en del andra kan ha problem med.
Är det kul att köra istrav?
– Ja, och framförallt brukar arrangemanget vara roligt. I Åre har det i alla fall varit det så får vi se hur det blir i Siljan idag, säger Magnus O Jonsson.

På Siljan avverkar man fyra travlopp under måndagen och första loppet startar klockan 13.05.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.